Bildt: De flesta vet inte vad PKK är

04 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Enligt tidigare statsministern Carl Bildt var söndagens demonstranter bara ute efter att provocera och sinka Sveriges Natoprocess.
Vid en demonstration i Stockholm under söndagen deltog ett stort antal personer med PKK-flaggor. Enligt tidigare statsministern Carl Bildt rör det sig om en ren provokation.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Man ska veta att de flesta av dessa människor knappt vet vad PKK eller Turkiet är. De är bara personer på vänsterkanten som vill skapa publicitet, provocera och förstöra den svenska Natoprocessen", skriver Bildt på Twitter.

Han kom själv nyligen tillbaka hem från Ankara där han närvarade vid president Recep Tayyip Erdogans installation på lördagen.

"De riktiga terroristerna gömmer sig – och tas om hand", fortsätter Bildt.

Söndagens demonstration arrangeras av nätverket Allians mot Nato och hölls till stöd för demokratiska krafter i Turkiet och mot ett svenskt Natomedlemskap. Totalt samlade manifestationen omkring 500 personer.

"PKK är folket, och folket är vi” hördes som ett återkommande slagord.

Från turkiskt håll har man tidigare krävt att demonstrationen ska stoppas. Svenska myndigheter har däremot konstaterat att en demonstration som omfattas av det svenska grundlagsskyddet inte påverkas av den nya terrorlagen, även om personer uttrycker sympatier för PKK.

Annons