Lärarvikarie slog elev – döms för misshandel

Lärarvikarie slog elev – döms för misshandel

En tidigare lärarvikarie i Ulricehamns kommun döms för misshandel. Arkivbild.

Jonas Ekströmer/TT

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

En tidigare lärarvikarie i Ulricehamns kommun döms för att ha slagit en lågstadieelev över fingrarna med en pekpinne, rapporterar Ulricehamns Tidning. Läraren ska också ha tvingat klasskamrater att tillfoga eleven smärta.

Enligt domen ska läraren, efter att eleven pratat för högt, förmått klasskamraterna att smätta med fingrarna mot elevens huvud medan hen stod och blundade.

Totalt döms lärarvikarien för tre fall av ofredande. Dels för att ha förmått de andra eleverna att göra illa eleven, dels för att själv ha smätt med fingrarna mot elevens huvud och dessutom för att hon vid ett tillfälle pussat eleven på kinden i syfte att bestraffa denne.

Hon döms också för misshandel för incidenten med pekpinnen. Straffet blir villkorlig dom med samhällstjänst i 75 timmar, och en skyldighet att betala drygt 13 000 kronor i skadestånd till den utsatta eleven.

Lärarvikarien själv har tidigare berättat i förhör att hennes agerande har syftat till att skapa ordning och reda i klassrummet. Hon menar att eleven ska ha hittat på incidenten med pekpinnen.

FRÅN FÖRSTASIDAN