Hund släpades i kopplet bakom bil – man åtalas

Hund släpades i kopplet bakom bil – man åtalas

Mannen uppgav i ett inledande förhör att hunden av misstag var kopplad till dragkroken. Ett vittne bekräftar för tidningen att hunden hängde i ett koppel i dragkroken.

Pontus Lundahl/TT

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

En äldre man i Norrbotten misstänks för djurplågeri sedan han kört sin bil med hunden hängandes efter i ett koppel knutet till dragkroken, rapporterar Norrbottens-Kuriren.

Händelsen inträffade i augusti fjol. Mannen var i chock när polisen kom till platsen, och sade enligt en av poliserna att det var en olyckshändelse.

Mannen uppgav i förhör att han kopplat hunden i dragkroken och att han sedan fått ett telefonsamtal varpå han satte sig i bilen och körde. Sedan har han ändrat sig och sagt att hunden hoppade ur bilen och blev hängande i kopplet utan att han märkte det.

Mannen misstänks för att ha kört i nära åtta kilometer med hunden släpandes efter. Han åtalades för djurplågeri i februari, och ska ställas inför rätta i april.

Han har sagt i förhör att han drabbats hårt av händelsen, och redan fått sitt straff "flera gånger om" eftersom han förlorat sin hund, sitt körkort och sina vapen.

FRÅN FÖRSTASIDAN