15 år och utvisning för brutal knivattack

15 år och utvisning för brutal knivattack

Kvinnan fick livshotande skador av knivattacken och lyckades slå larm genom att ta sig ut på hotellets tak i Västra hamnen i Malmö. Arkivbild.

Johan Nilsson/TT
Hovrätten dömer en 23-årig man för mordförsök på en kvinna på ett hotellrum i Malmö, men sänker fängelsestraffet med ett år.

Mannen, som köpte sex av kvinnan, döms till fängelse i 15 år och utvisning på livstid.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Precis som Malmö tingsrätt anser hovrätten över Skåne och Blekinge att det finns flera försvårande omständigheter som motiverar ett längre fängelsestraff än vad mordförsök normalt ger, men sänker fängelsestraffet med ett år.

En anledning är att man anser att utvisningen på livstid ska leda till en märkbar strafflindring. Mannen har bott i Sverige sedan han var 15 år gammal och har ingen närmare anknytning till landet han utvisas till.

"Det förhållandevis långa fängelsestraffet beror på den särskilda hänsynslöshet som den dömde mannen visat genom att överraskande och under brutala former överfalla kvinnan med kniv. Han har därefter lämnat henne ensam i ett låst hotellrum kraftigt blödande från halsen och buken", säger hovrättsrådet Anna Tansjö, en av hovrättens domare i målet, i ett pressmeddelande.

Det var den 5 maj förra året som mannen gick till attack mot kvinnan med en kniv sedan hon vägrat att utföra en viss sexuell tjänst.

Om inte kvinnan hade fått läkarvård omgående hon inte överlevt knivattacken, skrev tingsrätten i sin dom. Kvinnan tog sig ut på hotelltaket och slog larm genom att vifta med armarna. Tre kvinnor som hade fikapaus i närheten blev hennes räddning.

Mannen greps av polisens insatsstyrka på en ort i Småland. Polisen hittade dna-spår och fingeravtryck från mannen på hotellrummet. Han kunde lokaliseras genom de kontakter han haft med personen som bokade kvinnans sexkunder.

FRÅN FÖRSTASIDAN