TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Brittiska influencern Olis förvandling – får sociala medier att rasa

01 jul, 2021 
AvMikael Einarsson
Den brittiskfödde influencern, Oli London, har genomgått en rad plastikoperationer för att på allvar kunna identifiera sig som korean.
En förändringen som nu väck flera starka reaktioner på sociala medier.
– Många människor förstår inte det här, säger influencern till The Sun.
Annons
De 7 värsta retuscherings-missarna någonsin!Brand logo
De 7 värsta retuscherings-missarna någonsin!

Oli London, 31, är inte bara en brittisk musikartist och influencer med över 300 000 följare på Instagram – utan har också en stor förkärlek för den koreanska musikgenren K-pop i allmänhet, och pojkbandet Bangtan Boys (BTS) i synnerhet.

Den är så pass stor att den brittiske influencern genomgått 18 stycken plastikoperationer under åtta år – bara för att få se ut som sångaren BTS-sångaren, Park Jimin.

Oli London innan operationerna. Foto: privat.

Som en ytterligare hyllning till sin idol har influencern även bytt namn till Jimin.

Prislappen för ingreppen ska, enligt tidningen The Sun, landat på runt 150 000 pund, alltså drygt 1,8 miljoner svenska kronor.

Oli: ”Överväldigad för all support”

I samband med operationerna skrev Oli ett twitterinlägg och berättade att hen numera definierar sig som en ickebinär person – och korean. I inlägget har Oli även bifogat med den koreanska flaggan, som hen ändrat färgerna på, till regnsbågsfärger.

Annons

Det här min nya officiella flagga. En ickebinär person som identifierar sig som koreansk. Tack för all överväldigande support som jag fått. Det var svårt för mig att komma ut som de/den/kor/ean.

Även om inlägget i skrivande stund fått över två tusen likes, och retweetats närmare 23 000 gånger, så är det många som reagerat starkt över bytet av etnicitet och nationalitet.

En twittrare skrev bland annat att:

Jag är ledsen, men du kan inte välja att vara korean.

En annan skrev:

Det är en nationalitet och etnicitet – du måste födas som korean.”

Att leka med en annans flagga. Det är allvarligt”, skrev en tredje person.

Oli London, eller Jimin som hen numera heter. Foto: Instagram

Levt som koreansk person i flera år

I en intervju med The Sun svara Oli London på kritiken.

– Jag har alltid trott på yttrandefriheten och möjligheten att själva få bestämma hur vi identifierar oss. Men med dagens vakna kultur verkar det som att ingen får identifiera sig själv på något annat sätt än vad den vakna kulturen anser vara acceptabelt, säger influencern och fortsätter:

– Jag har kommit ut som ickebinär och koreansk, och har även de senaste åren levt som en koreansk person. Många människor förstår inte det här eller hur någon kan identifiera sig med en annan etnicitet eller kultur.

FOTO: Instagram/privat

Annons