33-åriga influencern hittad död – familjen misstänker stalker

Familjen misstänker att deras dotter Janea Gagnier, känd som Miss Mercedes Morr, mördats av en stalker.

Privat / Richmond Police Department
Pappa Mark hittade sin 33-åriga dotter Janea Gagnier död i sitt hem.
Nu misstänker polisen att modellen och influencern, känd som Miss Mercedes Morr, blivit mördad av en okänd man.
– En stalker dödade min älskling, säger mamman.

Modellen och influencern Janea Gagnier, känd som Miss Mercedes Morr, har hittats död. Nu sörjer hennes 2,7 miljoner fans hennes bortgång, men även kändisar som Cardi B, Ne-Yo och Snoop Dogg finns på följarlistan på Instagram. Hennes sista inlägg är från 17 augusti.

I söndags åkte 33-åringens pappa Mark Gagnier till Janea Gagniers lägenhet i Richmond, Texas. Han ringde henne när han stod utanför huset, men dottern svarade inte.

Pappan hittade dottern

Redan då blev han orolig.

– Jag känner min dotter och när jag kom till hennes hem var det helt låst och hon svarade inte, vilket inte är likt henne, så jag förstod att något var fel, säger Mark Gagnier till nyhetsbyrån AP.

Janea Gagnier blev 33 år.

Modellen och influencern Janea Gagnier blev 33 år. Hon dog efter att ha blivit attackerad i sitt hem av en okänd man.

Privat

Pappan tvekade inte, han slog in dörren och möttes av en fruktansvärd syn.

– Jag skyndade mig att sparka in dörren. Men det jag såg, det skulle jag inte vilja att någon förälder skulle behöva gå igenom.

Janea Gagnier låg död nedanför trappan i lägenheten, med kläderna i ordning. På övervåningen låg en okänd man, med en kniv i handen.

– Killen levde fortfarande, säger pappan.

SORG 22-åriga Maddie hittad död i villan – polisens avslöjande

Mördaren tog sitt eget liv

Polisen larmades till platsen. De identifierade mannen som Kevin Alexander Accorto, 34, från Florida. Enligt polisen avled han senare.

Polisen misstänker att Janea Gagnier ströps till döds av Accorto, som sedan tog sitt eget liv, skriver NBC.

– Just nu i utredningen, tyder inget på att det fanns en relation mellan offer och gärningsman, säger polisen i ett uttalande på måndagen.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

<b>Familjen misstänker att Kevin Alexander Accorto stalkat Janea Gagnier länge. Han tog sig hela vägen från Florida till hennes bostad i Richmond i Texas där han dödade henne. Sedan tog han sitt eget liv.</b>

Familjen misstänker att Kevin Alexander Accorto stalkat Janea Gagnier länge. Han tog sig hela vägen från Florida till hennes bostad i Richmond i Texas där han dödade henne. Sedan tog han sitt eget liv.

FOTO: Google Maps / Richmond Police Department

Systern: Hon kämpade för sitt liv

Janea Gagniers syster skriver att söndagen varit den värsta dagen i hennes liv. Hon publicerade en bild på sig själv och Janae där hon skriver om sorgen och ilskan över det som hänt.

Systern tillbakavisar också flera rykten hon läst om på sociala medier och skriver att det inte handlar om ett rån utan att om en farlig stalker från en annan delstat som förföljt och attackerat Janea Gagnier.

”Jag vet att du kämpade för ditt liv”, skriver systern.

Familjen: Hon blev stalkad

Janae Gagniers pappa Mark Gagnier och mamma Jeanetta Grover är också övertygade om att dottern dödades efter att Kevin Alexander Accorto hade blivit besatt av henne på Instagram.

– Min dotter var väldigt försiktig och hade koll på sin omgivning. Men olyckligtvis var det någon som helt enkelt stalkade och dödade min älskling, berättar mamman för AP och fortsätter:

– Det här är en tragisk händelse som inte hade behövt ske. Nu behöver vi i familjen få sörja och bearbeta – förstå hur det känns för hennes pappa som behövde hitta henne, säger hon.

”Vi saknar henne”

Pappa Mark Gagnier berättar att dottern var rolig och väldigt direkt som person. Den där uppriktiga sidan hade hon ärvt från honom, men vissa ämnen var heliga. Mark ler när han beskriver dotterns relation till sin mamma.

– Jag kunde aldrig säga något om hennes mamma utan att hon gav mig en lång blick. Janae var verkligen sin mammas flicka. Hon var en speciell person och vi saknar henne mycket, säger han.

– Jag förstod inte hur uppskattad och älskad hon var. Jag visste att hon hade många följare och inflytelserika vänner, men förstod inte vidden av det. Nu hoppas vi kunna ordna en fin minnesceremoni för henne.

Mark Gagnier var den som upptäckte dottern Janae Gagnier liggande död i sin lägenhet. Här berättar han och Janaes mamma Jeanette Grover om sorgen.

Mark Gagnier var den som hittade dottern Janae Gagnier liggande död i sin lägenhet. På ovanvåningen låg mördaren Kevin Alexander Accorto. Föräldrarna är övertygade om att han var en stalker som blivit besatt av deras dotter.

AP

Grannen: ”Jag är chockad”

Richmond ligger ungefär 30 minuter från Houston och området som Gagnier bodde i beskriver grannars som lugnt och trygg. Men mordet har skakat om.

– Vad jag trodde var säkert, verkar inte vara det, säger Roderick Shaw till lokala tv-kanalen KPRC.

Den höga säkerheten kring huset gör att grannen Roderick Shaw tycker händelsen är extra olustig.

– Vi har så många regler och riktlinjer så jag förväntade aldrig att någon skulle bryta sig in och att någon skulle kunna bli mördad i den här fastigheten, säger han.

En annan boende, Edna Swist, säger samma sak.

– Vi har grindarna och staketet. Du måste ha en kod för att komma in och en kod för att ta dig ut. Jag är helt chockad.

Janea Gagnier var känd som influencern Miss Mercedes Morr. Hon dog i sitt hem efter att ha blivit attackerad av Kevin Alexander Accorto. Nu tror familjen att Accorto var en stalker blev besatt av henne på Instagram.

Janea Gagnier var känd som influencern Miss Mercedes Morr. Hon dog i sitt hem efter att ha blivit attackerad av Kevin Alexander Accorto. Nu tror familjen att Accorto var en stalker blev besatt av henne på Instagram.

Privat

LÄS OCKSÅ: Tvåbarnsmamman Alex, 28, död i bilkrasch

LÄS OCKSÅ: Nadine, 24, har fem barn – alla under fem år: ”Folk ställer frågor”

FOTO: Privat, Google Maps / Richmond Police Department, AP

Senaste nytt