Ines, 22, svåra kamp efter Gabriels, 3, extrema sjukdom: ”Rinner var”

15 jun, 2023 
Ines, 22, svåra kamp efter Gabriels, 3, extrema sjukdom: ”Rinner var”.
Gabriel, 3, måste flygas utomlands för att kunna behandlas för sina extrema eksem.
Nu vädjar mamma Ines, 22, till allmänheten för att kunna ha råd med den dyra och högst unika behandlingen.
– Det är hjärtskärande att se honom så här, säger hon till Daily Mail.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sälen Cork jobbar på sommarkroppen
Sälen Cork jobbar på sommarkroppen

Den unga mamman Ines Dias, 22, har vänt sig till allmänheten för att, via sin donationssida på GoFundMe, samla ihop pengar till sin son Gabriels, 3, behandling mot extrema eksem.

Han måste nämligen flygas utomlands för att få till en sådan unik behandling.

Den lilla pojken, vars familj bor i engelska Peterborough, fick åkomman redan när han var en månad gammal. Hans mamma säger att det är hjärtskärande att se honom genomgå det som han gör.

3-åriga Gabriel har väldiga problem med sina eksem som finns över hela kroppen.
3-åriga Gabriel har väldiga problem med sina eksem som finns över hela kroppen.Ines Dias / SWNS

– Det är mobbandet på förskolan, de äcklade blickarna och de många frågorna som han får varje dag. Gabriels eksem är så hemska att det rinner ut var från dem varje dag och natt, säger hon till Daily Mail.

Kliandet blir värre på natten

När Gabriel var sex månader var hans hud på kroppen helt uttorkad, från tårna till huvudknoppen. Ines har tagit med honom till flera olika barn- och hudläkare i tre års tid, men hans fall är extremt.

Annons

– Han har fått antibiotika och kortisol vilket fungerar i ett par dagar, men sen kommer allt tillbaka. Jag kan inte ens sova med honom för hans eksem blir värre på natten när han kliar sig som värst, säger Ines och fortsätter:

Stackars Gabriel blir retad på förskolan för sina hudåkommor.
Stackars Gabriel blir retad på förskolan för sina hudåkommor.Peterborough Telegraph / SWNS

– Det varma vädret gör också allting värre. Det är hjärtskärande att se honom så här. Jag sover bara max tre timmar på morgonen just nu, för all övrig tid övervakar jag honom.

Nu har Gabriel fått en chans att få specialvård på en behandlingsklinik i Portugal. Läkaren på kliniken använder lokala plantor och naturliga oljor för att behandla torr och sårig hud samt brännskador.

Kan snart åka till Portugal en gång till

Tack vare sin insamlingssida hade hon råd att flyga sin 3-åriga son till kliniken tidigare i år. Det kostade henne drygt 425 000 kronor. Behandlingen fungerade bra, men de måste följa upp med nya behandlingar var tredje månad för att det ska bli bättre på sikt och inte bara för stunden.

Annons

Det är en kostnad som Ines absolut inte kan täcka själv – därför har hon ytterligare en gång sträckt ut en hand till alla vänliga själar där ute. Hon har snart fått in 400 000 kronor till och kan då åka med Gabriel till Portugal en gång till.

Snart kan Gabriel få sin andra behandlingsdos i Portugal. Men han kommer behöva åka dit flera gånger den närmsta tiden.
Snart kan Gabriel få sin andra behandlingsdos i Portugal. Men han kommer behöva åka dit flera gånger den närmsta tiden.Peterborough Telegraph / SWNS

– Jag har varit i kontakt med en doktor i Portugal som säger att han kan hjälpa min son. Det kommer att ta ett år för att uppnå de bästa resultaten. All hjälp är otroligt välkommen. Det kommer att ge mig mer styrka – och lite mer hopp, säger hon.

FOTO: SWNS

Annons