TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

Ilskan mot SVT-profilen – efter orden i sändning: ”Låg nivå”

16 sep, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Anna Hedenmo i blåsväder.
SVT:s mångåriga reporter Anna Hedenmo har stött på patrull – på sociala medier sprids nu ilsken kritik mot programledaren.
”Hur kan hon som journalist göra detta???”, skriver en person i kommentarsfältet.
Annons
Märta Stenevi (MP) ”Vi ska kalla saker för vad dem är”Brand logo
Märta Stenevi (MP) ”Vi ska kalla saker för vad dem är”

Den mångåriga SVT-journalisten och programledaren Anna Hedenmo, 61, har hamnat i blåsväder på sociala medier. Anledningen?

Hur programledaren svarade vänsterpartiets Ali Esbati, 46, under en intervju i SVT under valrörelsen 2022.

Häftigt utbyte i direktsändning

– Jag hade mina föräldrar med mig under valvakan och jag känner den oro, som de gör, likt de hundratusentals andra svenskar, säger Ali Esbati i intervjun.

– Vad är det för oro, frågar programledaren Anna Hedenmo.

– Ja, vi har fått ett rasistiskt parti som kommer ha en central roll i svensk politik. Oavsett hur regeringsbildningen går. Det finns sår som har skapats under den här valrörelsen som kommer ta åratal att läka, svarar Ali Esbati innan han avbryts av programledare.

Annons

– Du säger rasistiskt parti. Är det din bild att var femte svensk har valt ett rasistiskt parti? frågar Anna Hedenmo med en förhållandevis skarp ton.

– Det blir inte mindre rasitiskt om fler röstar på dem, svarar Esbati programledaren snabbt.

Många reagerade starkt: ”Obefogad”

Anna Hedenmos uttalande fick många att reagera på sociala medier. I ett klipp som delas på Instagram har programledaren stött på patrull. I kommentarsfältet har ett hundratal skrivit arga meddelanden.

”Men hur aggressivt beter hon sig inte? Känns ju som att hennes partitillhörighet blev lätt att lista ut …”, skriver en person.

”’Vad är det för oro?’ Frågar hon på ett sätt som om den är obefogad. Klart folk är oroliga! Och vad har ’en femtedel har röstat’ att göra med vilken typ av politik dom har?”, skriver en annan.

”Anna Hedenmo är du på riktigt så naiv??? Låg nivå!!!”, skriver en tredje.

Men alla instämmer inte i kritiken.

”Men herregud, är det ingen här som fattar vad journalistiskt arbete går ut på? SD är ju inte i studion och kan svara för sig så Anna Hedenmo får ju agera djävulens advokat. Utan att känna henne så är jag rätt övertygad om att hon inte är SD”, skriver en person.

Foto: SVT

Annons