Idrottstalangen Hannah, 18, kämpar för sitt liv efter hemska olyckan

Hannah Fitzgerald

Ridtalangen Hannah Fitzgerald, 18, kämpar för sitt liv.
Hon flög av hästen efter ett avslutat lopp i Australien.
”Våra tankar är med Hannah och hennes familj”, skriver galoppförbundet.

Loppet var klart. Hannah Fitzgerald, 18, hade gjort bra ifrån sig på galoppbanan Kalgoorlie i västra Australien. Prestationen hade gett henne en fjärdeplats och hästen Neurologic jobbade med sin sista energi i benen.

Men strax efter att de passerat mållinjen hände något. Hannah Fitzgerald flög av hästen och slog i huvudet så pass allvarligt att hon drabbades av en hjärnblödning.

Ridtalangen fick vård snabbt och fördes i ilfart till Royal Perth Hospital i staden Perth. Hon försattes i koma och kämpar nu för sitt liv.

Hannah Fitzgerald

Hannah Fitzgerald flög av hästen på galoppbanan i Kalgoorlie och drabbades av en hjärnblödning. Nu kämpar hon för sitt liv på Royal Perth Hospital.

Facebook

Förbundet startar utredning: ”Vår högsta prioritet”

Det västaustraliska galoppförbundet Racing and Wagering skriver i ett uttalande att man ber för att Hannah Fitzgerald ska återhämta sig och att man bistår familjen med allt de behöver.

Våra tankar är med Hannah och hennes familj under den här svåra tiden. Hannahs föräldrar är med henne och vi kommer fortsätta att hjälpa till på alla sätt vi kan”, skriver förbundet enligt The Sun.

I samband med Hannah Fitzgeralds otäcka olycka har förbundet nu startat en utredning.

”Våra tävlandes säkerhet och välmående är vår högsta prioritet, och en omfattande utredning vad som orsakat olyckan är på gång”.

Hannah Fitzgerald

Jockeyn Hannah Fitzgerald galopperar med hästen Neurologic.

Twitter

Tränaren Brett Pope: ”Precis börjat hitta formen”

Hannah Fitzgerald har varit otursförföljd den senaste tiden. I januari var hon med om en bilolycka och ådrog sig en whiplash-skada. Rehabiliteringsprocessen hade tagit fyra månader.

– Hon hade börjat vinna några lopp strax innan bilolyckan, säger Hannahs tränare Brett Pope.

– Hon hade precis börjat hitta formen igen och så händer det här. Läkarna var väldigt oroliga i lördags men det ser ut som att läget just nu är stabilt. Det läkarna främst är oroliga för är smällen mot huvudet, resten av kroppen är okej.

Hannah Fitzgerald

Hannah Fitzgeralds tillstånd uppges vara stabilt.

Facebook

Utsågs till ”årets lärling”

Jockeyn Hannah Fitzgerald debuterade förra året och har gjort succé på galoppbanan. Sedan starten har det blivit hela 31 vinster. Ridtalangen utsågs nyligen till ”årets lärling” på galan Apprentice Awards.

”Vi vill visa vår uppskattning och tacka alla som hjälpte Hannah på banan. Vi kommer fortsätta ge uppdateringar om henne hälsotillstånd när det är möjligt”, skriver förbundet vidare.

LÄS OCKSÅ: Skandalåskådare jagas av polis – förstörde hela Tour de France

LÄS OCKSÅ: OS-hjälten Olivia, 24, hittad död: ”Vilken fruktansvärd smärta”

Foto: Facebook, Twitter

SENASTE NYTT!