Idrottsstjärnan Aaron Lowe, 21, var på fest – dog tragiskt

Aaron Lowe

Aaron Lowe, 21, var en duktig fotbollspelare och uppskattad lagkamrat.
På lördagen var han och några vänner på en fest.
Plötsligt utbröt skottlossning och Aaron Lowe träffades av de vinande kulorna.

21-årige Aaron Lowe pluggade sitt andra år på Utah University och spelade hörnback i Utah Utes, skolans lag i amerikansk fotboll.

På lördagen var han och ett par vänner på fest i bostadsområdet Sugar House i Salt Lake City. Festen var stökig och redan vid tio-tiden hade polisen fått samtal från irriterade grannar som tyckte ljudet störde.

VIDRIGT Läraren Sabina, 28, attackerad minuter från hemmet

Klockan var tjugo över tolv på natten mot söndag när nästa samtal kom, skriver People. Någon på festen slog larm om att det verkade pågå ett bråk och att någon hade ett skjutvapen.

Patrullen som fick larmet tilldelat kastade sig in i polisbilen. Då de närmade sig adressen hörde de på håll ljudet av höga smällar. Någon sköt.

När poliserna kom fram till huset hittade de snabbt Aaron Lowe och ett annat offer, en kvinna.

Aaron Lowe förklarades död

Aaron Lowe hade träffats illa av de vinande kulorna och förklarades död på platsen kort därefter. Den skadade kvinnan fördes till sjukhus.

Polischefen Mike Brown säger att han är djupt bedrövad över att en ”så talangfull ung man” omkommit. Han riktar nu sitt varmaste deltagande till Aaron Lowes familj och vänner, men också till den skadade kvinnans nära och kära.

”Salt Lake City-polisen sörjer och riktar våra kondoleanser till familjen Lowe och alla på University of Utah”, säger polischefen i ett uttalande.

En utredningen av skjutningen pågår nu för fullt.

”Sådana här utredningar är komplexa. Våra utredare har arbetat hårt för att identifiera den eller de misstänkta i det här fallet”, säger Brown.

Tränaren Kyle Wittingham sörjer sin bortgångne spelare Aaron Lowe.

Tränaren Kyle Wittingham sörjer sin bortgångne spelare Aaron Lowe.

FOTO: UTAH UTES, UTAH UNIVERSITY

Tränaren: ”Djup saknad”

Aaron Lowe hyllas nu av sitt lag, tränaren Kyle Wittingham och sportchefen Mark Harlan. På Instagram har laget publicerat bilder på Aaron Lowe, som spelade i tröjnummer 22, med orden: ”22 för evigt”.

Tränaren Kyle Wittingham säger i ett uttalande:

– Vi är förkrossade att höra att Aaron Lowe gått bort. Våra tankar är med Aarons familj och vänner och med den person som blev skadad i den tragiska händelsen. Aaron var en fantastisk lagkamrat, vän, bror och son och var älskad av alla som korsade vägar med honom. Han kommer vara djupt saknad.

Det är inte länge sedan universitetslaget förlorade en av sina nyckelspelare till följd av en skjutning.

Dog i en skjutning på juldagen

I augusti var Lowe den förste att få Ty Jordan minnesstipendium. Ty Jordan var också fotbollspelare vid universitetet i Utah och dog på juldagen 2020, knappt en vecka efter att han avslutat en lyckad säsong med Utah Utes. Dagen före dödsfallet blev Ty Jordan utnämnd till årets anfallsspelare. Han dog till följd av vad ett självförvållat vådaskott i buken, 19 år gammal.

Både Ty Jordan och Aaron Lowe var uppväxta i Mesquite i Texas och hade tröjnummer 22.

Aaron Lowe dog i en skjutning, nu hyllas han av sitt lag.

Aaron Lowe, 21, dog i en skjutning på en fest i lördags, nu hyllas han av sitt lag. Bilden är från en minnesceremoni när Ty Jordan hyllades.

FOTO: UTAH UTES, UTAH UNIVERSITY

LÄS OCKSÅ: OS-stjärnans tårar efter beslutet: Jag kände mig vilsen

LÄS OCKSÅ: OS-hjälten Olivia, 24, hittad död: ”Vilken smärta”

FOTO: Utah University

Senaste nytt