Hon var gravid i åttonde månaden när läkarna hittade det fruktansvärda

Zoe med sin dotter Ophelia och när hon ligger i sjukhussängen med andningsslangar.

FOTO: Instagram
Zoe, 23, var gravid i åttonde månaden med sitt första barn när läkarna hittade något fruktansvärt på en undersökning.
– Jag kommer för alltid att vara tacksam för min dotter, eftersom jag tror att de aldrig skulle ha hittat det om det inte var för att hon tryckte runt allt i min kropp, säger Zoe till The New York Post.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tvååriga Everlee och Dude sjunger loss i trädgården
0:34

Efter reklamen: Tvååriga Everlee och Dude sjunger loss i trädgården

(0:34)

Slå på ljud

Att vara gravid kan vara nog så jobbigt men för Zoe Plastiras, 23, blev den första graviditeten till en mardröm när läkarna upptäckte någonting fruktansvärt på en undersökning.

Det hela började med att den blivande mamman blev andfådd för ingenting och även hade en hosta som inte gav med sig. Men eftersom hon var gravid i åttonde månaden trodde hon först att det berodde på graviditeten.
Efter ett tag sökte hon dock vård och de första resultaten visade att hon hade en lätt avvikelse på hjärtat. Det ledde inte till någon åtgärd utan Zoe åkte hem i väntan på de fullständiga resultaten.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Kom till sjukhuset inom tio minuter

Nästa morgon hade hon flera missade samtal från sjukhuset – och ett meddelande om att hon skulle ta sig till sjukhuset direkt inom tio minuter. Något som skulle få vem som helst att få kalla kårar.

Zoe och hennes partner Joe fick då beskedet att läkarna hade hittat en tumör lika stor som en grapefrukt på hennes hjärta. Tumören mätte hela 12 gånger 9 gånger 6 centimeter i längd, bredd och djup.

Zoe i en sjukhussäng med andningsslangar.

Läkarna hittade anledningen till Zoes andningssvårigheter – en tumör stor som en grapefrukt.

FOTO: Instagram

– Jag och Joe tittade på varandra i fullständig chock, det var en hemsk dag. Jag kommer aldrig att glömma det, säger Zoe.

– Att se storleken på den bredvid mitt hjärta var chockerande. Jag kunde inte tro hur stor den var och att den hade varit inuti mig utan att jag visste om det, säger Zoe.

Men eftersom Zoe var gravid i åttonde månaden och hade minimala symtom bestämde sig läkarna för att inte göra någonting åt tumören tills efter förlossningen. Zoe fick då gå sista delen av förlossningen utan att veta om hon hade cancer eller inte.

Förlossningen av lilla dottern Ophelia gick bra och efter det kunde läkarna ta en biopsi, en provbit av tumören. Det visade sig då att Zoe hade lymfkörtelcancer i steg 2.

Zoe med dottern Ophelia i famnen – något som ett tag inte alls var självklart.

FOTO: Instagram

Beskedet: Kan inte hålla din bebis på tre månader

Hon fick då först höra att hon var tvungen att göra en öppen hjärtoperation när man öppnar upp hela magen. Det hade inneburit att Zoe inte skulle kunna hålla sin lilla nyfödda bebis på hela två till tre månader – en mardröm för alla mammor.

– Tanken med det här var hjärtskärande. Jag grät så många tårar, säger Zoe.

”Jag kommer för alltid vara tacksam för min dotter”

Läkarna bestämde till slut att hon skulle genomgå cellgiftsbehandling i stället, vilket Zoe är glad över eftersom hon nu får hålla lilla Ophelia som hon menar räddade hennes liv.

Zoe lyfter upp tröjan på sidan och visar två ärr från sin biopsi.

Zoe visar upp ärren från när läkarna tog en provbit av tumören. Lyckligtvis slapp hon dock ett göra en öppen hjärtoperation då hela magen öppnas upp.

FOTO: Instagram

– Jag kommer för alltid att vara tacksam för min dotter, eftersom jag tror att de aldrig skulle ha hittat det om det inte var för att hon tryckte runt allt i min kropp. Nu är Ophelia nästan tre månader gammal och jag har en diagnos. Allt har ordnat sig och mina hormoner likaså, så jag mår bra, säger Zoe.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN