Hon kallas världens sämsta mamma – här är anledningen

Världens sämsta mamma

Mammans nya regler får hennes snart 17-åriga dotter att rasa.
Nu kallas hon för ”världens sämsta mamma”.
”Jag försökte förklara”, skriver mamman.

En mamma har fattat ett så ödesdigert beslut att hon numer kallas för ”världens sämsta mamma” av dottern.

På forumet Mumsnet delar mamman ärligt med sig av familjelivet och avslöjar att dottern kommer fylla 17 år i oktober. I samband med den stora dagen sätts nya regler i hushållet.

Dotterns ekonomi påverkas drastiskt. Efter födelsedagen kommer hon behöva betala 50 pund, cirka 600 kronor, i veckan för att få bo kvar hemma.

Världens sämsta mamma

(Genrebild) En mamma har erkänt att hon tvingat sin dotter betala cirka 600 kronor i veckan för att få bo kvar hemma. Dottern ställer sig oförstående till kravet, till och med kritisk, och anklagar morsan för att vara den sämsta i världen.

Adam Kuylenstierna

Kravet är också en konsekvens av att dottern påbörjat en lärlingsutbildning som ger henne en årslön på cirka 170 000 kronor.

Mamman om beslutet: ”Kommer få maten serverad”

Mamman är övertygad om att hon fattat ett moget och rätt beslut. Hur ska dottern annars förstå att vuxenlivet innebär ansvar och ekonomisk varsamhet?

”Hon kommer att få maten serverad, tvätten gjord, oändligt med varmvatten, skjuts när hon behöver ta sig till ställen, skjuts till jobbet varje dag och andra bekvämligheter”, skriven mamman i inlägget, enligt The Sun.

Trots att mamman tycker att hon författat en rimlig regelbok, så kan hon inte annat än bli konfunderad när dottern helt sonika anklagar henne för att vara ”världens sämsta mamma”.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Världens sämsta mamma

(Genrebild) Dottern motsatte sig direkt mammans nya krav. Kanske gjorde hon som personen på bilden och höll för öronen medan mamman pekade med sitt finger för att illustrera att hon menade allvar.

Adam Kuylenstierna

Mammans vädjan: ”Försökte förklara”

Hon fortsätter inlägget med att uttrycka stor ledsamhet över dotterns starka reaktion.

”Hon fick mig att känna mig som den värsta mamman i världen. Jag försökte förklara att barnbidraget inte längre gällde och jag visste att hennes pappa skulle sluta betala för underhållet (inte för att 17 pund gör någon större skillnad) men våra utgifter har inte minskat, snarare ökat”.

Som om kraven inte vore tillräckliga redan, så har mamman också sagt att dottern ska betala mobilräkningarna för sin nya Iphone X som hon fick i juli. Några pengar har dock mamman inte sett röken av.

”Summan jag bett om kommer att gå till att betala hennes körkortslektioner”.

Världens sämsta mamma

(Genrebild) Dottern fick även höra att hon skulle börja betala sina egna mobilräkningar. I juli fick hon en sprillans ny Iphone X. Kanske är det så här hon tittar på sin mobil nu för tiden?

Antonio Guillem Fernández

Beslutet delar internet: ”Du borde inte ha barn”

Trots att mamman känner sig som ”världens sämsta” så är de flesta stöttande i kommentarsfältet. Om hon var osäker på beslutet inledningsvis så känns det nog bättre efter inlägget.

”Först när jag läste rubriken tyckte jag det var lite elakt, men efter att ha läst ditt inlägg så undrar jag inte om du skämmer bort din dotter lite. Jag hade slutat skjutsa henne och låtit henne betala för mobilen och körlektionerna själv”, skriver en mamma som verkar vara ännu värre.

Även om merparten står på mammans sida så finns det de som tycker att hon kanske skulle tänkt till innan hon skaffade barn för 17 år sedan.

”Du borde inte ha barn som du inte har råd med", skriver en person med ovanligt taskig ton.

Världens sämsta mamma

(Genrebild) Mammans inlägg avslöjar inte exakt hur dottern reagerade, mer än att hon kallade mamman för ”världens sämsta”.

Andrii Biletskyi

LÄS OCKSÅ: Julia, 26, föddes utan livmoder – fick hjälp av mamma Ewyn

LÄS OCKSÅ: Här är namnen varken du eller ditt barn får heta

Foto: Adam Kuylenstierna, Antonio Guillem Fernández, Andrii Biletskyi

SENASTE NYTT!