Hon är Europas yngsta mamma – nu öppnar hon upp om vändningen

Tressa Middleton.

FOTO: Facebook/TT
Tressa Middleton blev mamma som tolvåring.
Två senare kom den hemska sanningen om barnets pappa fram.
I dag som 28-åring öppnar hon upp om traumat och den mirakulösa vändningen, skriver Femina.
Lyxfallan avsnitt 1
0:26

Efter reklamen: Lyxfallan avsnitt 1

(0:26)

Slå på ljud

Året var 2006 när tolvåriga Tressa Middleton blev Europas yngsta mamma i samband med att hon födde sin dotter. Den otänkbara händelsen uppmärksammades världen över och än mer två år senare när Tressa öppnade upp sig om hur det hela gått till. Hon var 14 år gammal när hon lättade på hjärtat och berättade sanningen om det övergrepp som resulterade i henne graviditet som elvaåring.

Barnets pappa var en familjemedlem

Tressa hade blivit våldtagen av en fem år äldre familjemedlem och han var pappan till hennes dotter. Mannen, då 19 år gammal, dömdes till fyra års fängelse och Tressa fråntogs vårdnaden om sin dotter. Dottern adopterades bort och Tressa föll ned i en djup depression som ledde till ett fruktansvärt missbruk. Cigaretter och alkohol gick snabbt över till tyngre droger, bland annat heroin.

– Jag injicerade heroin nio eller tio gånger om dagen, och rökte det samtidigt konstant. Jag tog det för att glömma allting, berättar Tressa.

När Tressa väl landat på botten fanns det ingen annan väg än uppåt och hon bestämde sig för att ta tag i sitt liv igen.

Terapeut, den stora kärleken och längtan efter barn

Tressa började gå hos en terapeut för att få bukt med sitt drogberoende, men den verkliga vändningen kom när hon träffade sitt livs kärlek Darren. De blev djupt förälskade och till parets stora lycka väntade de snart barn tillsammans. Trots allt som Tressa gått igenom var det inte slut på eländet – hon fick missfall och inte långt efter gick hennes mamma tragiskt bort.

Tressa och Darren.

Tressa och Darren har två döttrar tillsammans.

FOTO: Facebook

Tressa som länge gått i terapi och arbetat på sig själv hade lärt sig att hantera nederlag. I boken om hennes liv berättar hon om hur hon trots sin djupa sorg inte gav upp på ett lyckligt liv.

Efter fyra år med Darren fick de en dotter, Arihanna som föddes 2018.

– Jag kände ren lycka ögonblicket Arihanna föddes. Det fanns tillfällen då jag trodde att jag aldrig skulle få en till bebis, att det inte var meningen. Men jag kände mig också skyldig, för att Arihanna fick vara med mig men inte min äldsta dotter. Hon är fortfarande det första jag tänker på varje morgon och det sista jag tänker på om kvällarna, berättar 28-åringen i en intervju med Daily Mail.

I Tressas liv har sorg blandats med glädje och idag lever hon det familjeliv hon alltid drömt om. Paret har fått sitt andra barn tillsammans och nu lever Tressa för att ge barnen de liv hon inte fick.

FOTO: Facebook/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN