Hjältemamman räddar sin 5-årige son efter kidnappning på öppen gata

Hjältemamman räddar sin 5-årige son efter kidnappningsförsök

Hennes 5-årige son drogs plötsligt in en en främmande bil mitt på öppen gata i New York.
Men mamman agerade snabbt och lyckades få ut hennes son ur bilen genom fönstret.
– Jag sa ´herregud mina barn, åh herregud min lilla pojke, säger mamman Dolores Diaz Lopez.
Slå på ljud

Det var en helt vanlig dag i området Queens i New York och mamman Dolores Diaz Lopez var på väg med sina tre barn för att hälsa på deras pappa på jobbet.

På gatan stod en röd bil parkerad och mitt från ingenstans sprang det ut en man och tog tag i 5-åriga sonen Jacob Diaz. Den för familjen helt okände mannen drog in lille Jacob i bilen för att åka iväg med honom. En annan okänd äldre man satt i bilen och väntade.

Men Dolores Diaz Lopez agerade på direkten och sprang efter mannen för att rädda sin son.

Mannen flydde efter misslyckandet

Till slut lyckades mamman dra ut sin 5-åring genom fönstret på passagerarsidan av bilen. Det dramatiska händelseförloppet fångades av en vägkamera.

– Jag sa ´herregud mina barn, åh herregud min lilla pojke. Jag vet inte varför det hände. Jag har aldrig sett de här människorna tidigare, säger Dolores Diaz Lopez enligt Independent och fortsätter:

– Man måste göra det som är nödvändigt, oavsett vad. Bilen bara stod där. Jag hade aldrig kunnat tro att en man skulle kliva ut ur bilen och ta min son. Du måste alltid vara medveten om vad som händer i din omgivning och inte vara fast i telefonen.

När flera förbipasserande började närmade sig bilen flydde mannen, som satt i bilen med den andra misstänkta, från platsen. Ingen skadades i händelsen.

VANSINNIGT Tragiken efter rånet – polisen i sorg över hunden

Mannen greps på sjukhuset – efter polisens upptäckt

Efter kidnappningsförsöket greps den 24-årige James McGonagle på ett sjukhus i Brooklyn efter att polisen känt igen honom från övervakningsbilderna. Nu anklagas 24-åringen för kidnappningsförsök, vårdslös hot och för att ha agerat på ett sätt som är skadligt för ett barn.

Den andra misstänkte mannen i bilen, som man tror att James McGonagles 55-årige pappa James, har ännu inte gripits.

Det är heller inte känt vilken koppling den misstänkte pappan har till familjen men polisen säger att sonen James McGonagle inte har någon koppling till 5-årige Jacob.

LÄS OCKSÅ: Desperat mamma klädde ut sig till sjuksköterska – stal bebis från BB

LÄS OCKSÅ: Erica, 31, blev ihop med ex-makens 29 år äldre styvpappa

FOTO: Twitter

SENASTE NYTT!