Henrik och Emma Zetterberg säljer enorma lyxvillan – galna prislappen

Emma Zetterberg och Henrik Zetterberg

Henrik och Emma Zetteberg har sålt enorma lyxvillan i skånska Mölle.
Nu berättar det tidigare NHL-proffset om beslutet.
– Det var två hus för nära varandra, säger Henrik Zetterberg till Expressen.
Influencern Annica Englund om kampen att bli gravid
0:50

Efter reklamen: Influencern Annica Englund om kampen att bli gravid

(0:50)

Slå på ljud

Emma Zetterberg, 42, tidigare Andersson, gjorde succé i dokusåpan ”Robinson” 2001 och blev Robinson-Emma med hela svenska folket. Karriären sköt i höjden och egna tv-program varvades med en artistkarriär.

Men när hon plötsligt träffade NHL-proffset Henrik ”Zäta” Zetterberg, 41, tog livet en ny vändning. Efter lite rannsakande, reflekterande och en tro om kärlek beslutade hon sig för att ett bultande hjärta går före ett blomstrande kändisskap.

– Jag var mitt uppe i min karriär här i Stockholm. När jag träffade Henrik var det ett stort beslut att ge upp allting. Att pausa det och satsa på kärleken. Jag har aldrig ångrat det, har Emma Andersson sagt till P4 Extra.

Emma Zetterberg

Emma Zetterberg blev känd efter "Expedition Robinson" 2001 och vann all-starsäsongen 2003. Här firar hon på Spy Bar med att sjunga sin singel.

Stefan Jerrevång / TT

Stjärnparets flyttbeslut från lyxvillan

Henrik Zetterberg var vid tillfället en av Sveriges största NHL-stjärnor i Detroit Red Wings. Emma Andersson bytte Sverige mot USA och fyra år senare, 2010, gifte sig paret i skånska Mölle. Fem år senare fick de sonen Love, 6.

Mölle skulle få en betydande roll efter Henrik Zetterbergs karriär. 2014 köpte paret en lyxvilla i orten och för två år sedan öppnade de en baguetteria vid hamnen.

Emma Zetterberg och Henrik Zetterberg

Henrik Zetterberg och Emma Zetterberg gifte sig i skånska Mölle 2010.

Drago Prvulovic / TT /

Emma Andersson och Henrik Zetterberg la ned både mycket pengar och arbete på huset, men förra året kom beskedet att de tänkte sälja det lyxiga sommarstället på 326 kvadratmeter.

– Vi köpte en stor gård utanför Ängelholm när vi flyttade hem från USA och känner att det är där vi vill vara, sa Emma Zetterberg till Aftonbladet förra året.

Baguetteria

Emma Zetterberg och Henrik Zetterberg driver en baguetteria i Mölle hamn.

Christian Örnberg/Expressen/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sjuka prislappen – så mycket kostade lyxvillan

Huset är sedan några månader tillbaka sålt. Prislappen landade på 25,5 miljoner kronor och Henrik Zetterberg säger till Expressen att man lämnar över huset i maj. Men någon flytt till födelsestaden Sundsvall är inte aktuell.

– Näe, men vi har ju huset i Ängelholm. Det var två hus för nära varandra, det var därför vi sålde och tog steget ifrån Mölle. Det är bara 30 minuter från Ängelholm.

Lyxvillan i Mölle

Emma Zetterberg och Henrik Zetterberg har sålt lyxvillan i Mölle för 25,5 miljoner kronor.

Fredrik Ahlbäck/Valvet Mäklarfirma

HÄR KAN DU SE ALLA BILDER INIFRÅN HUSET!

Därför vägrar Henrik Zetterberg media: ”Fått höra...”

Efter hockeykarriären har Henrik Zetterberg hållit en relativt låg profil. Han finns inte på några sociala medier och har, olikt många tidigare hockeystjärnor, aldrig agerat expert i tv- och radiosändningar.

– Jag har alltid fått höra att jag inte har ett ansikte för tv.

Henrik Zetterberg

Henrik Zetterberg vill inte vara med i tv och säger till Expressen att han ”alltid fått höra att inte har ett ansikte för tv”.

Andreas Hillergren/TT

Vad han ska göra efter karriären är inte hugget i sten, men han utesluter inte någon comeback inom ishockeyn – även om det just nu känns långt bort.

– Ishockey är otroligt kul och jag njuter av att vara på sidan om, som supporter. Men visst har jag anknytning till hockeyn genom Timrå och Detroit. De ligger närmast hjärtat, men det är ändå ett stort steg till att jag ska göra något officiellt för dem, säger han till Expressen.

Emma Zetterberg

Emma Zetterberg.

Christian Örnberg/Expressen/TT
Henrik Zetterberg

Henrik Zetterberg.

Christian Örnberg/Expressen/TT

LÄS OCKSÅ: Foppas oväntade framtidsbesked med nära vännen Henrik

LÄS OCKSÅ: Änkan firar första julen efter NHL-stjärnan Jimmy Hayes död

Foto: Stefan Jerrevång / TT, Drago Prvulovic / TT, Christian Örnberg/Expressen/TT, Andreas Hillergren/TT, Christian Örnberg/Expressen/TT, Fredrik Ahlbäck/Valvet Mäklarfirma

FRÅN FÖRSTASIDAN