30–åringens mardrömsbesked – efter hemska upptäckten i munnen

Jaime Powell

Jamie hade upptäckt en ovanlig bula på sin tunga.
Något som elva läkare fick undersöka.
En upptäckt som visade sig bli en riktig mardröm.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Överraskar pojkvännen utan tandställning – blir helt galen
0:32

Efter reklamen: Överraskar pojkvännen utan tandställning – blir helt galen

(0:32)

Slå på ljud

I december 2019 upptäckte Jaime Powell, 39, en upphöjd bula på sin tunga. En bula som skulle visa sig vara något fruktansvärt.

– Jag trodde att jag fått bulan efter att jag hade bitit mig i tungan. Jag frågade min tandläkare om jag skulle vara orolig, men de sa att jag var frisk och att det inte var något att oroa sig över. Några veckor senare hade den blivit större, säger hon till South West News Service enligt New York Post.

Jamies mardrömsbeskdet efter upptäckten i munnen

Trots att tandläkaren sa att hon inte behövde oroa sig, valde ändå Jamie att kolla upp bulan på tungan hos en specialist.

– De sa till mig att de skulle återkomma till mig med resultatet, jag hade fortfarande inte hört något efter fem veckor, men sedan kom beskedet om att det var cancer i tungan, säger hon.

Efter undersökningarna kunde man fastställa att Jaime ledd av tungcancer. Jaimie fick träffa elva olika läkare och beskedet var att cancern hade spridit sig och var aggressiv. Vilket gjorde att hon fick genomgå en åtta timmars lång operation och 30 rundor av strålbehandling.

– De skar bort halva min tunga och ersatte den med vävnader från mitt ben och tog bort lymfkörtlarna i nacken. Jag låg på sjukhuset i tio dagar och kunde inte prata, säger hon.

Jamie om den stora sorgen med maken Jonathon

Det var dock efter hon hade lämnat sjukhuset efter den första behandlingen som den verkliga kampen började. Då hon fick lära sig att äta och prata på nytt. Samtidigt upptäckte Jamie ett annat problem.

– Det var otroligt tråkigt när jag insåg att jag inte kunde kyssa min man Jonathon igen. Jag kommer inte ens ihåg när jag kysste honom senast. Jag grät, jag var ledsen för både mig och honom, säger Jamie och fortsätter:

– När det började läka så kändes min tunga som ett främmande föremål i min mun. Jag var tvungen att träna den att vara på rätt plats för att prata och koppla det till min hjärna.

Jamie fick tillbaka känseln in tungan, men berättar att det till en början var svårt att vara runt om sin familj, speciellt när det vankandes måltider. Något som hon fick genomgå terapi för att landa i.

Sedan beskedet har Jamie startar en podd som hon kallar Young Tongues, med en annan person som överlevt tungcancer. Där de pratar om sjukdomen.

– Jag tyckte det var viktigt att dela med mig, eftersom jag vet hur jag mådde. Det fanns ingen där ute som såg ut som jag och jag vill inte att någon ska behöva känna som jag, avslutar hon med att säga.

FOTO: Jamie Powell / SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN