Läkarnas hemska besked till familjen – efter mammans upptäckt

13 jul, 2023 
https://image.hant.se/BylineSimon_.png.jpg?imageId=9275156&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Simon Lundh
Nora med sina föräldrar Jeremy och Tiffany
Sjukköterskan och mamman Tiffany misstänkte att något var fel med hennes 10 månader gamla dotter.
Då upptäcktes det fasansfullt tragiska.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

ALS-sjuka Victoria: ”Varför jag?”
ALS-sjuka Victoria: ”Varför jag?”

Sjuksköterskan Tiffany McCornathy märkte något misstänkt på sin 10 månader gamla dotter Nora. Hon hade upptäckt att dottern hade svagare muskler som inte höll upp hennes högra halva av ansiktet.

Dottern fick tid hos läkaren och diagnostiserades sedan med perifer ansiktsförlamning, något som skulle försvinna efter en tid, men den 35-årige mamman kände på sig att något inte stämde och låg på läkarna att de skulle genomför en magnetröntgen. Något de till en början var emot.

Fasansfulla upptäckten efter undersökningen

Efter sex veckor gick de till slut med på att ta ett vävnadsprov och göra en röntgen och upptäckte något fasansfullt. I och med undersökningen hittade de tumörer som hade spridit sig i den lilla flickans kropp.

– När de berättade att de hade hittat tumörer blev jag fullständigt chockad, säger Tiffany till The Sun och fortsätter:

– Jag visste vad oddsen för att överleva var och de var inte goda. Jag vet att det var en stor chans att hon inte skulle klara sig.

Annons

Nora fick genomgå tre omgångar av kemoterapi. Samtidigt bokade läkarna in en stamcellstransplantation, men Nora blev sjuk i covid-19 och fick sitt ingrepp uppskjutet.

Kunde inte genomföra operationen – flickan avled

Istället för att kunna genomföra operationen, dog Nora tragiskt nog några månader efter att ha drabbats av covid-19.

– Jag kan spela upp varje ögonblick av hennes sista dag i huvudet, säger mamma Tiffany, samtidigt som hon berättar hur hon känner efter sin dotters dödsbesked.

– Jag var avdomnad för hur skulle jag kunna fortsätta utan en del av mitt hjärta. Jag var förvirrad, hur hände det här? Varför gick det så snabbt? Vad kunde jag ha gjort för att förhindra detta?, säger hon och fortsätter:

– Jag har fått lära mig att det är okej att ha mer än en känsla åt gången.

Tiffany och hennes make Jeremy har efter den tragiska händelsen starta en ideell organisation för att samla in pengar och öka medvetenheten av pediatrisk cancerforskning.

Annons

– Vi vill att andra bebisar ska överleva, säger hon.

Organisationen som heter princess Noras´s Warriors har i dagsläget samlat in 223.000 dollar.

FOTO: Princessnoraswarriorfoundation

Annons