vladimir putin

Hemlig inspelning om Putin läckt – slagit ner som en bomb: ”Satan”

Hemlig inspelning om Putin läckt – slagit ner som en bomb: ”Satan”

Foto: TT
En bomb har slagit ner i Putins innersta krets – efter att ett hemligt samtal läckt ut.
– Putin bryr sig inte ett jävla skit om nånting, säger en person i det inspelade samtalet, rapporterar Aftonbladet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Volodymyr Zelenskyj: ”Slutar inte förrän mördarna straffas”
0:40

Efter reklamen: Volodymyr Zelenskyj: ”Slutar inte förrän mördarna straffas”

(0:40)

Slå på ljud

En ljudinspelning har skakat om den ryska eliten. De två inspelade männen sägs tillhöra det absoluta toppskiktet i Ryssland. I samtalet sågas Vladimir Putin, 70, längs med fotknölarna – något som skapat stor uppmärksamhet.

Enligt medieuppgifter ska de två inspelade personerna vara musikproducenten Iosif Prigozjin och gasmiljardären Farhad Akhmedov.

Samtalet delades på videoplattformen Youtube, men uppmärksammades först efter att Ukrainsk media tog upp inspelningen. I samtalet beklagar sig de två ryska högddjuren över Putins krig.

– Putin bryr sig inte ett jävla skit om nånting. Och skiter fullständigt i folket. Han är för fan satan, säger en av de två utpekade i inspelningen och fortsätter:

– Hur ska vi städa upp det här sedan? Det kommer bli fascism, en militärdiktatur. Det kommer visa sig. Så kommer detta sluta, hör man i inspelningen.

”De kallar honom för ett kukhuvud”

I samtalet pratar de två societetspersonerna om att Putin är i konflikt – med sin egen försvarsminister.

– De skyller allting på Sjojgu. De kallar honom för ett kukhuvud – bakom hans rygg så klart – och nu har de fått uppgiften att krossa honom, säger en av de två.

Enligt The Moscow Times har samtalet slagit ner som en bomb i den ryska eliten. Trots att de som påstås delta i inspelningen säger att samtalet är falskt, så pekar uppgifter inom underrättelsetjänsten FSB att det är äkta.

Foto: TT/Arkiv

FRÅN FÖRSTASIDAN