Harry hittade lila prickar – hade bara tre veckor kvar att leva

Harry Simpson

FOTO: Privat/Harry Simpson
Harry Simpson upptäckte plötsligt några lila prickar på sin bröstkorg. Senare fick han mardrömsbeksedet från läkarna – han hade bara tre veckor kvar att leva.
– Jag bara satte mig ner och grät, säger han till Liverpool Echo.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kvinnan blir attackerad av rabiesräv
0:37

Efter reklamen: Kvinnan blir attackerad av rabiesräv

(0:37)

Slå på ljud

Det var när den 27-åriga Harry Simpson från Belfast skulle ta en dusch som han upptäckte att han hade några lila fläckar på sin bröstkorg.

– Eftersom jag så gott som aldrig varit sjuk tänkte jag inte mer på det, säger han till Liverpool Echo.

Men efter en tid så upptäckte 27-åringen att hans kondition plötsligt försämrades. Han blev väldigt trött och utmattad och när han gympade blev han snabbt andfådd och var inte alls i samma form som han brukade.

Han tänkte att han kanska drabbats av ett virus och upptäckte en doktor som gav honom antibiotika.

– Jag trodde jag var okej så jag åkte till Irland för att bestiga landets högsta berg. Men när jag behövde pausa 20 gånger på väg uppför berget tänkte jag ”något är verkligen fel”, säger Harry Simpson som också kände hur lymfkörtlarna svullnade och hjärtat bankade.

– Jag kunde knappt andas.

Läkarnas mardrömsbesked

Han fick då träffa läkare igen som tog blodprov. Och resultaten blev en stor chock. 27-åringen hade nämligen en sällsynt form av blodcancer. De lila fläckarna var ett symptom på sjukdomen och läkarna gav honom endast tre veckor kvar att leva.

– Jag bara satte mig ner och grät. I början var jag extremt upprörd och tänkte, ”varför händer detta just mig?”, säger Harry Simpson.

Efter det hemska beskedet följde flera månader av behandling. 27-åringen tappade 15 kilo i vikt under den första behandlingen. Efter det fick Harry Simpson gör en Harry stamscell-transplantation efter att han fått en donation från sin syster.

– Det var min enda chans att överleva

”Jag tar varje dag som en ny utmaning”

I december, bara två dagar före jul fick han den bästa julklappen man någonsin kan tänka sig. Det fanns inte längre några tecken på cancer i 27-åringens kropp.

– Jag tar varje dag som en ny utmaning. Varje kväll när jag går till sängs lägger jag några minuter på att vara tacksam för något jag gjort under dagen. Sedan är jag lycklig när jag somnar. Och när jag vaknar är jag också lycklig eftersom här är ännu en dag, säger Harry Simpson.

FOTO: Privat/Harry Simpson

FRÅN FÖRSTASIDAN