Tvåringen dog efter tragiska olyckan – nu varnas föräldrar

Tvåringen dog efter den tragiska olyckan.

Foto: GOFUNDME/TT

Som taget ur en förälders värsta mardröm.
Tvååriga Harper-Lee Farnthorpe kördes med ilfart till sjukhuset efter att hon börjat kräkas blod. Det lilla barnet hade svalt ett batteri.
Hon överlevde inte. Nu varnas andra föräldrar.

Tvååriga Harper-Lee Farnthorpe började kräkas blod. Hon fördes med ilfart till sjukhuset för operation av sina föräldrar. Flickan överlevde inte. En händelse som tagen ur en förälders värsta mardröm.

Det var Harper-Lee Farnthorpe storasyster som först märkte av att flickebarnet mådde dåligt. Hon larmade och ringde ambulans som förde flickan till sjukhu, där hon opererades. På sjukhuset gav läkarna flickan hela nio liter blod. Men Harper-Lee Farnthorpe överlevde inte operationen på sjukhuset Royal Stoke Hospital, i Storbritannien.

Hon hade svalt ett batteri – stor som en 10-krona

Harper-Lee Farnthorpe hade svalt ett så kallat ”knappcellsbatteri”. Ett batteri i ungefär storlek och form av ett 10-kroners mynt.

Hennes föräldrar var i djup chock efter händelsen.

Harper-Lee Farnthorpe. Hon blev två år gammal.

Foto: GoFundMe

– Harper-Lee älskade allt och växte sig bra. Det fanns inga bekymmer. Hon var full av liv och älskad av alla, berättar den förkrossade mamman Stacey Nickin i ett uttalade. Händelsen utreds nu i domstol.

Mamman Stacey Nickin berättar att hennes dotter var inne i en period då hon gillade att tugga, eller stoppa saker i munnen. När den tragiska olyckan skedde hade Stacey Nickin varit ute på lunch, medan Harper-Lee Farnthorpe passades av hennes storasyster i hemmet. Då inträffade olyckan.

North Staffordshire chefsobducent Andrew Barley, som undersökt Harper-Lees kropp har fastlagt dödsorsaken. Han varande för att händelser likt detta inte är ovanligt.

– Det finns en mycket tydlig fara runt om i landet. Många barn har tagit skada av likande olyckor, sa chefsobducent Andrew Barley i ett uttalande till brittiska medier.

Föräldrar varans för faror med batterier – kan leda till döden

Småbarnsföräldrar har varnats för knappceller, små batterier som ser ut som mynt. Om ett barn misstänks för att ha svalt ett batteri, eller något likande bör de tas till sjukhus direkt. Man bör även ringa ambulans.

Bilder från Harper-Lee Farnthorpe minnesceremoni.

Batterierna går nämligen att finna i de flesta vardagliga objekt. I bilnycklar, olika fjärrkontroller, till och med i barnleksaker. Om batterierna sväljs kan det handla om dödlig fara, vilket hände tragiskt nog med tvååriga Harper-Lee Farnthorpe,

Saliv aktiverar nämligen batterierna och de kan komma att bränna hål genom inre organ och skapa massiva blödningar. Vilket kan leda till döden.

Varnar för farorna för batterier.

Bengt Olof Olsson / Bildhuset /

Lokala kommunalrådet Dave Evans säger att de kommer arbeta med alla inblandade parter för att förhindra likande händelser.

– Detta var en tragisk olycka med ett litet barn och våra tankar är hos familjen vid denna sorgliga tid. "Vi kommer att arbeta nära alla våra partners för att öka medvetenheten om farorna med knappbatterier för att försöka förhindra att detta händer igen."

LÄS OCKSÅ: 2-åring kröp ner i badet och somnade – räddades av sin bror

LÄS OCKSÅ: 27-åriga Caitlin röker marijuana nära barnen: ”Blir en bättre mamma”

Foto: PRIVAT, GOFUNDME, Bengt Olof Olsson/Bildhuset/TT

SENASTE NYTT!