svenska politiker

Här syns Ebba Busch ihop med ex-maken Niklas Thor: ”Pusskalas …”

Här syns Ebba Busch ihop med ex-maken Niklas Thor: ”Pusskalas …”.

Foto: TT/SOCIALA MEDIER
Här syns Ebba Busch ihop med ex-maken – trots skilsmässan, skriver Svensk damtidning.
Stenevi (MP) och Busch (KD) om "abortkontraktet"
0:43

Efter reklamen: Stenevi (MP) och Busch (KD) om "abortkontraktet"

(0:43)

Slå på ljud

Ebba Busch, 35, har haft ett hektiskt liv på sistone. Inte nog med att hon har varit partiledare – så har har hon vunnit val, blivit energiminister, fått hela svenska folket att följa hennes husaffärer, och ta hand sina barn.

Inte en lätt match som ensamstående singelmorsa! Men då är det tur att hennes ex-make, Niklas Thor, 36, kan spela boll. För på sociala medier visar de båda upp livet med barnen tillsammans, trots att paret har gått åt varsitt håll.

Paret gifte sig 2013. Under åren tillsammans fick de två barn, dottern Elise och sonen Birger. Tillsammans var Ebba Busch och Niklas Thor ett riktigt power couple, hon som partiledare, han som spelare i fotbollslaget IK Sirius FK.

Paret spelade verkligen de högsta ligorna.

Men ibland räcker inte kärleken hela vägen. 2019 separerade paret. Däremot verkar det inte bar något ont blod mellan Busch och Thor.

Ebba Busch och Niklas Thor Elle-galan 2018.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Återförenades i Malou Möter

I programmet Malou Möter satt båda i intervjusoffan – trots att det gått tre år sedan separtionen, något Hänt Nyheter skrev om då.

Under intervjun berättar paret om det traumatiska incidenten när Niklas Thor föll ihop i parets hem, endast någon månad efter att Ebba Busch tillträtt som partiledare.

– Det sista jag kommer ihåg är att jag ger Birger till Ebba och säger att det är något som inte stämmer. Sen är det helt svart, säger exmakenNiklas Thor i Malou möter-intervjun.

Ebba Busch hakar i sin exman – och berättar om de hemska sekunderna.

– Jag lägger ifrån mig Birger på golvet och han börjar gråta. Jag försöker dra ned dig på golvet. Du andades ju inte så jag försökte ju komma in och göra hjärt- och lungräddning. Allt gick inom loppet av några sekunder – från att du stod upp och höll i barnet till helt kritvit i ansiktet, fradga, blod, inte andades, förklarar en något skakad Ebba Busch till Malou von Sivers.

Ambulansen dröjde nästan en kvart berättar paret. Men tillslut kom den. De tog närmare två dygn för Niklas Thor att få tillbaka talförmågan ordentligt efter anfallet.

Anledningen till den svåra attacken? Epilepsi. Niklas Thor mår i dag bra.

Ute med barnvagnen.

Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT

”Ett första klassens pusskalas ...”

Även efter valvinsten för högerblocket den 11 september i år håller det skilda paret god ton till varandra. Trots att Ebba Busch redan tunga arbetsbörda som KD-ledare, med största sannolikhet, inte lugnade ner sig efter att hon blev vice- och energiminister, så tar de tid att träffas hela familjen

På Instagram uppdaterade Ebba Busch sina följare med hur hon träffade sina barn – och exmaken – på ett pusskalas. Ja, du läste rätt:

”Ett första klassens pusskalas ...”, skriver energiministern.

Men tillägger fräckt:

”… uppfattar att det inte gäller alla kunder utan bara vissa! @niklast (exmakens instagram-konto, red. anm)”.

Härligt att även ministrar har humor!

Här syns Ebba Busch ihop med exmaken.
Foto: SOCIALA MEDIER

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN