greta thunberg

Här lyfts en skrattande Greta Thunberg bort av kravallpoliser

Greta Thunberg blir bortlyft

FOTO: Bild
Greta Thunberg har fångats på film när hon blir bortlyft av två tyska kravallpoliser.
Klimataktivisten ses skratta på videon som har publicerats av tyska tidningen Bild.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här rockar Greta Thunberg loss under Climate Live konserten
0:29

Efter reklamen: Här rockar Greta Thunberg loss under Climate Live konserten

(0:29)

Slå på ljud

Klimataktivisten Greta Thunberg, 20, har under helgen befunnit sig i tyska Lützerath för att protestera mot en kolgruva som planeras byggas i byn. Hon höll även tal under manifestationen på lördagen.

Tusentals klimataktivister har varit på plats och det var stökigt i byn på lördagen med attacker mot polisbussar och pyrotekniska pjäser mot poliser enligt polisen. Poliserna i sin tur ska ha använt pepparsprej och batonger mot klimataktivisterna, rapporterar tyska tv-kanalen WDR. Runt 70 poliser uppges ha skadats under kravaller på lördagen, uppger tyska polisen.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Kravallpoliserna jobbar nu med att evakuera byn och enligt Bild ska Greta Thunberg ha vägrat att lämna. Då blev hon bortlyft av två poliser i kravallutrustning.

I en video som tyska Bild har publicerat på söndagen syns hur en skrattade Greta Thunberg blir bortlyft från en grushög av två tyska kravallpoliser. Hon sätts sedan ner på marken en bit bort.

Enligt Bild stod greta Thunberg i runt en halvtimme på fältet med ett tiotal personer medan kravallpolisen stod framför gruvan. Vid 17.10-tiden lämnade hon sedan platsen till fots.

FOTO: Bild

FRÅN FÖRSTASIDAN