Här HÅNAR Miljöpartiet Jimmie Åkesson – därför BRÅKAR partiledarna

Här hånar Märta Stenevi Jimmie Åkesson.

Här hånar Märta Stenevi (MP) Jimmie Åkesson (SD).

Foto: TT
Miljöpartiets nya språkrör Märta Stenevi hånar Jimmie Åkesson på Twitter. I en kaxigt formulerad tweet ger hon sig på Sverigedemokraternas partiledare.
Såhär började hela bråket mellan partiledarna.

Märta Stenevi, 45, tillträde som språkrör för Miljöpartiet i början av av året. I februari 2021 blev hon invald statsminister Stefan Löfvens regering som jämställdhetsminister.

Ministern har utmärkt sig som språkrör då hon tycks tycka om att stå i debattens centrum. I SVT flaggskeppet, samhällsprogrammet Agendas partiledardebatt såg hon ut att stortrivas. Tvärtom från hennes företrädare som har kritiserats för att just inte skina tillräckligt starkt i debatterna. Men även i sociala medier syns det att Märta Stenevi har en vass tunga. Här senaste hånar hon Jimmie Åkesson.

Jämställdhetsministern Märta Stenevi kastade inte första handsken

How i it started. How it's going”, skriver jämställdhetsministern i en tweet och delar två bilder som handlar om Sverigedemokraterna. Tweeten kan översättas till: ”Hur det började. Hur det går”.

Men hennes kaxiga kvitter var enbart den senaste kastade handsken. Fler handskar hann falla till golvet innan jämställdhetsministerns vassa kommentar gick ut i etern.

TAPPAR DET Läkaren försöker visa att vaccinet ger märkliga superkrafter


Bråket började med finansministern

Jämställdhetsminister Märta Stenevi. (MP)
Fredrik Sandberg/TT

Det hela började faktiskt med finansministern Magdalena Andersson. Finansministern ställde upp i en omtalad intervju med kvällstidningen Expressen.

I intervjun går Magdalena Andersson till hård attack mot Sverigedemokraternas ekonomiska politik.

– När vi menar att de allra rikaste kan bidra lite mer till bättre äldreomsorg, då säger SD att de tycker det är äckligt att de rikaste skulle kunna bidra lite mer. Det visar ju att i den ekonomiska politiken så har ju SD helt lämnat Sölvesborg och ställt sig mitt på Stureplan, säger finansministern till Expressen i intervjun.

Det sistnämnda, om att Sverigedemokraterna har lämnat Sölvesborg för Stureplan i Stockholm får Jimmie Åkesson att ryta till. I en lång tråd på plattformen Twitter kritiserar Sverigedemokraternas partiledaren finansministern. Jimmie Åkesson skriver bland annat att han förstår varför socialdemokraterna är desperata, då allt fler LO-väljare går över till hans parti.

”Till skillnad från Magdalena Andersson och hennes socialdemokrater kommer vi varken att lämna eller överge våra rötter.”

Men det skulle inte vara det budskapet som jämställdhetsministern skulle nappa på. Utan det var ett tillägg i sin kritik som Märta Stenevi skärmdupmade och laddade upp på sitt konto.

Jimmie Åkesson hade nämligen skrivit att han aldrig skulle ge upp sina rötter.

I sitt inlägg delar jämställdhetsministern två bilder. Över första bilden skriver hon ”How it started”, vilket visar en bild på en rubrikrecension av en bok som behandlar Sverigedemokraternas ursprung. Boken heter ”Utan ånger: Gustaf Ekström, SS-veteranen som grundade Sverigedemokraterna” och är skriven av Johan Ulvenlöv, Matti Palm och Anders Larsson. Boken handlar om, som titeln berättar, om Gustaf Ekströms livshistoria. Enligt boken var Gustaf Ekström med och grundade Sverigedemokraterna. Recensionen i Aftonbladet är skriven av dåvarande kulturskribenten och författaren Mattias Svensson, som i dag arbetar på tidningen Svenska Dagbladets ledarsida.

Något som ministern Märta Stenevi var snabb med att påpeka. I den andra bilden hon delade, under texten ”How it's going”, var en skärmdump på Jimmie Åkessons tweet om hur han lovade aldrig att svika sina rötter.

FÅ FLER FASCINERANDE OCH SPÄNNANDE NYHETER OM AKTUELLA HÄNDELSER: In och följ Hänt Nyheter på Facebook här!

LÄS OCKSÅ: Ebba Busch hånar regeringen – oväntade draget inför Stefan Löfven

LÄS OCKSÅ: 8 vackra och udda platser du måste besöka i Sverige sommaren 2021

Foto: Vilhelm Stokstad/TT, LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet, Hussein El-alawi / Sydsvenskan / TT

SENASTE NYTT!