Här föder mamman sitt barn i havet – helt på egen hand: ”Riktigt bra”

Josy Peukert

Josy Peukert födde sonen i Stilla havet.
Nu får hon hård kritik för sitt beslut.
”Är detta verkligen sunt?” skriver en person.
0:28

Efter reklamen: Tvillingarna gosar i badet "Som om de vore i livmodern"

(0:28)

Slå på ljud

När Josy Peukert, 37, blev gravid med sitt fjärde barn ville hon ha en unik förlossning. Tillsammans med pojkvännen Benni Cornelius, 42, hade hon tagit sikte på stranden Playa Majagual i Stilla havet.

I flera veckor hade de skannat av tidvattnet så att väderförhållandena var optimala vid förlossningen. De tog med sig handdukar, ett durkslag för att fånga upp moderkakan och en filmkamera.

I ett klipp, som har över 200 000 visningar, kan man se hur hon sitter i vattnet och kämpar mot kraftiga sammandragningar. Enligt Daily Mail hade hon under hela gravidteten tackat nej till vård med motiveringen ”att kvinnokroppen kan klara det på egen hand”.

”Fick mig att må riktigt bra”

Josy Peukert säger till tidningen att idén bara kom till henne. Eftersom vädret var så pass bra gick hon på magkänslan och bestämde sig för att föda i havet. Miljön gjorde det närmast poetiskt.

– Vågorna hade samma rytm som sammandragningarna, det mjuka flödet fick mig att må riktigt bra, säger hon till Daily Mail.

Därför ville hon föda i havet

Efter förlossningen virade de in nyfödde sonen Bodhi en handduk. Sen tog de på sig kläder, packade ihop och åkte hem för att sova. På kvällen vägdes Bodhi för första gången. Vågen visade 3,5 kilo.

Josy säger att hon tog beslutet att föda på egen hand efter att ha upplevt problem med tidigare förlossningar.

– Min första förlossning var traumatisk och på en klinik. Mitt andra barn föddes i hemmet, men med mitt tredje hade jag en barnmorska i hemmet och det kändes för mycket. Den här gången hade jag inga läkarbesök eller undersökningar, säger hon.

Kvinnan hinner inte till sjukhuset – tvingas föda på sin egen gräsmatta

Se klippet här!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Hårda kritiken: ”Är detta verkligen sunt?”

Bodhi är i dag 13 veckor gammal. Hon beskriver honom som en lugn och nöjd bebis. Men alla är inte överens om att en förlossning i havet är bra och Josy har fått hård kritik för sitt beslut.

”Är detta verkligen sunt? Det finns mycket bakterier i havet”.

”Vilken otrolig chock för det lilla barnet – från en varm livmoder till ett kallt hav”, skriver en annan.

Foto: Instagram

SENASTE NYTT!