Personalens HEMLIGA signaler bakom bardisken – om dig

Bartenders avslöjar sina hemliga koder.

Bartenders avslöjar sina hemliga signaler.

Foto: TT
Någonsin fått känslan att personalen skrattar bakom din rygg?
Så kan det mycket väl vara.
Nu avslöjar personerna bakom baren sina hemliga signaler om de tycker du är jobbig – eller kanske är snygg.
Insektsinvasion – kocken gör ny variant på sushi
Slå på ljud

Har du suttit på krogen och känt att bartendern är lite väl vänlig? Är det en flört, eller bara någon som är väldigt service-minded? Nu avslöjar bartenders världen runt de hemliga signalerna de använder mellan varandra.

På internetforumet Reddit ställdes en fråga till bartenders om vilka signaler och koder som används bakom bardisken. I underforumet /bartenders på plattformen berättar resturang-personal vad deras koder egentligen betyder.

Tyckte systemet var användbart – frågade om någon visste mer

Den anonyma frågeställaren berättar om varför denna ställer frågan från första början.

”För ett tag sedan berättade någon för mig om bartender-koden. Ett system med nummer som betyder flera olika saker för att snabbt kunna kommunicera med varandra. 86 betyder till exempel att man har slut på någon produkt. 200 att en gäst väntar på en beställning. 700 betyder att någon är attraktiv …”

Den anonyma frågeställaren avslutar sitt inlägg med:

”Det verkar som ett kul och användbart system för min personal. Finns det fler koder? Är det någon därute med hela lista?”

Kan du personalens hemliga koder?

Foto: Paul Bradbury

Då började bartendrar världen runt dela med sig

Då öppnade sig dammluckorna. Allt fler började berätta vad personalens hemliga koder egentligen betyder. En person förklarar vad 700 egentligen betyder.

”700 syftar på att personen är hetast i rummet. 699 betyder däremot att någon är het."

En annan användare på Reddit förklarar personalen i baren som denna arbetade på använde ordet ”skor”, om de fann personen attraktiv. En annan användare stämmer in att ordet ”skor” betydde att någon var snygg. Men berättar att uttrycket användes för mycket i runt om i Glasgow där han arbetade. Så användaren och kollegorna hade bytte till ordet ”garnish” när de såg någon attraktiv.

Öl som hälls upp från ett fat.

Foto: Tom Merton

”Siffran 100 betyder att baren måste torkas av, eller tömmas på glas och smutsig disk”, berättar en annan bartender. Andra meddelanden i siffror kan vara: 50, som betyder ”jag kastar något till dig, fånga”, 601 till 603 betyder paus av olika slag, att behöver gå på toaletten, eller att personen behöver ta en cigarett.

Många andra användare delade med sig av de hemliga koderna. Något att lyssna efter vid nästa krogbesök.

LÄS OCKSÅ: Här är kocken som gör sushi på insekter

LÄS OCKSÅ: Här är namnen varken du eller ditt barn får heta

Foto: Paul Bradbury och Lukas Olek

FRÅN FÖRSTASIDAN