brott

Här är 12 svenskar som är internationellt efterlysta – se hela listan

Här är 12 svenskar som är internationellt efterlysta – se hela listan.

FOTO: Interpol/skärmdump, Europol/skärmdump
Här är 12 svenska brottslingar som lyckats fly undan rättvisan.
De är efterlysta i hela världen av Interpol och Europol.
Bland annat innehåller listan, som sammanställts av Expressen, mördare, våldtäktsmän, bedragare och narkotikalangare.
Vissa av förövarna är eller har varit gripna i andra länder – men på grund av bristande utlämningsavtal har de inte kunnat föras till Sverige.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rikspolischefen: ”30 000 individer med i skjutvapenvåldet”
0:45

Efter reklamen: Rikspolischefen: ”30 000 individer med i skjutvapenvåldet”

(0:45)

Slå på ljud

William Suso, 21 år

Sköt en 30-årig man i Rågsved i södra Stockholm den 1 januari 2021. Mannen överlevde och Susos kompanjon greps, men 21-åringen tros ha smitit utomlands. Han misstänks således för mordförsök. Tidigare dömd för både narkotika- och vapenbrott.

William Suso, 21.

William Suso, 21.

FOTO: Interpol/skärmdump

Adel Abdalkader al Ajeil, 24 år

I början av juli 2022 mördades en 20-åring från Stockholm på en campingplats i Katrineholm. Adel Abdalkader al Ajeil är den misstänkta gärningsmannen. Han häktades i sin utevaro av Nyköpings tingsrätt. 24-åringen tros ha dragit till sitt hemland Syrien.

Adel Abdalkader al Ajeil, 24.

Adel Abdalkader al Ajeil, 24.

FOTO: Interpol/skärmdump

Serkan Haluk Demirkiran, 24 år

Tillsammans med två andra män misstänks Serkan Haluk Demirkiran för inblandning i det omtalade mordet på 12-åriga Adriana. Sommaren 2020 sköts hon utanför ett nattöppet McDonald's i Botkyrka, södra Stockholm. Han är misstänkt för mord, mordförsök och synnerligen grovt vapenbrott. Han och de andra misstänkta befinner sig på ”lång semester” i Turkiet, där de är medborgare.

Serkan Haluk Demirkiran, 24.

Serkan Haluk Demirkiran, 24.

FOTO: Interpol/skärmdump

Issa El-Chaer, 24 år

24-åringen är misstänkt för ett mycket uppmärksammat mord som ägde rum i Ånge 2019. Han kidnappade, torterade, rånade och mördade en 20-årig man enbart på grund av att han ville åt dennes märkesjacka. Issa El-Chaer flydde till Libanon och har enligt landets polis gripits i Beirut, men han är fortfarande inte förd till Sverige. Då han sägs vara impulsiv och farlig står han kvar på Interpols lista över efterlysta.

Issa El-Chaer, 24.

Issa El-Chaer, 24.

FOTO: Interpol/skärmdump

Said Subhan Sadat, 25 år

Liknande läge som med Issa El-Chaer. Said Subhan Sadat är nämligen gripen av libanesisk polis, men inte utlämnad till Sverige. Han står därmed kvar på Interpols lista. 25-åringen är misstänkt för medhjälp till mord på en man på Årstabron i Stockholm den 17 september 2020. Han förberedde mordet, såg till att mordoffret kom till platsen och så betalade han även tre andra mördare.

Said Subhan Sadat, 25.

Said Subhan Sadat, 25.

FOTO: Interpol/skärmdump

Garmian Khaleel Qader, 25 år

Förde bort och mördade en 23-årig man i april 2016. Sex personer dömdes för mordet men Garmian Khaleel Qader lyckades fly till Irak, där han är medborgare. Han är misstänkt för kidnappning och mord.

Garmian Khaleel Qader, 25.

Garmian Khaleel Qader, 25.

FOTO: Interpol/skärmdump

Dominik Alexander Nirberg, 26 år

Tillsammans med några andra personer sålde Dominik Alexander Nirberg narkotika över hela Stockholm med hjälp av appen Wickr. De krypterade tjänsterna Encrochat och Skyecc knäckte ligan. Fyra personer åtalades sommaren 2022, men 26-åringen hann fly utomlands.

Dominik Alexander Nirberg, 26.

Dominik Alexander Nirberg, 26.

FOTO: Europol/skärmdump

Tania Gomez, 30 år

Även Tania Gomez är misstänkt för grovt narkotikabrott samt för grovt penningtvättsbrott. Under en polisrazzia mot växlingskontoret World Exchange på Södermalm sommaren 2020 upptäckte polisen att 30-åringen var inblandad i verksamheten. Hon misstänks ha tvättat knarkpengar för flera miljoner, samt tagit hand om narkotika och fixat transporter.

Tania Gomez, 30.

Tania Gomez, 30.

FOTO: Europol/skärmdump

Simon Rolf Arnamo, 31 år

Knivhögg och trampade ihjäl en 22-årig man i Vallentuna, norr om Stockholm, 2012. Mannen lämnades utanför en livsmedelsbutik. Simon Rolf Arnamos medbrottsling dömdes för mordet, men 31-åringen lyckades komma undan. Han är utpekad nazist och har setts till både i Stockholm och i Ukraina.

Simon Rolf Arnamo, 31.

Simon Rolf Arnamo, 31.

FOTO: Interpol/skärmdump

Hammad Jawad al-Saaid, 35 år

2020-2021 utfärdade Hammad Jawad al-Saaid falska provresultat på covid-tester. Han omsatte då flera miljoner. Omkring 100 000 personer uppges ha betalat 1 500 var för PCR-test och då fått tillbaka friskintyg utan att faktiskt veta om de bar på smittan. Han misstänks för grovt spridande av smitta och grovt bedrägeri. Solna tingsrätt har häktat honom i hans frånvaro.

Adam Shafik Saied Al-Zawatia, 49 år

Utsatte en kvinna för en grov våldtäkt i Malmberget 2016. Frikändes tillsammans med en medbrottsling i tingsrätten men dömdes i hovrätten – då var 49-åringen redan försvunnen.

Adam Shafik Saied Al-Zawatia, 49.

Adam Shafik Saied Al-Zawatia, 49.

FOTO: Interpol/skärmdump

Semi Oueslati, 50 år

Misstänks ha mördat en 20-åring på en parkering i Norrköping i februari 2016. Semi Oueslati tros ha gängkopplingar och har tidigare dömts för flera grova brott. Mordoffret skulle dagen efter händelsen ha vittnat mot en Hells Angels-medlem. 50-åringen greps i Tunisien 2017, men har inte kunnat utlämnas till Sverige.

Semi Oueslati, 50.

Semi Oueslati, 50.

FOTO: Interpol/skärmdump

FOTO: Interpol/skärmdump, Europol/skärmdump

FRÅN FÖRSTASIDAN