Gravida mamman hamnade i koma – fick inte träffa nyfödda dottern

Georgia Macey

Höggravida Georgia Macey insjuknade i corona och tvingades till akut kejsarsnitt.
Sen hamnade hon i koma.
– Jag visste inte om jag skulle vakna upp och få se min dotter, säger hon.
0:36

Efter reklamen: Sjuksköterskan ger vaccinmotståndare falska covid-19-vaccin

(0:36)

Georgia Macey, 30, hade sett fram emot förlossningen. Samtidigt var hon medveten om coronapandemin och gjorde allt i sin makt för att inte bli smittad. På grund av det oklara informationsläget hade hon bestämt sig för att inte vaccinera sig under graviditeten.

När hon testades positivt den 17 september var hon en och en halv månad ifrån beräknad födsel. Trots att hon och maken Luke Finch, 32, isolerat sig hade viruset hittat in och Georgias hälsa försämrades drastiskt.

Hon åkte in till sjukhuset och under natten upptäckte läkarna att bebisens hjärtrytm ökade i en alarmerande fart. Dottern Eliza Georgia Louise Finch föddes via kejsarsnitt dagen efter, den 18 september.

Hamnade i koma: ”Visste inte om jag skulle vakna”

Dottern fick vara kvar på sjukhuset i två veckor innan hon kunde åka hem med sin pappa Luke. Samtidigt började Georginas hälsa bli allt sämre och den 30 september, på dagen som hon och Luke planerat gifta sig, lades hon i konstgjord koma.

Eliza Georgia Louise Finch

Eliza Georgia Louise Finch föddes via kejsarsnitt den 18 september.

Georgia Macey / SWNS

På grund av corona hade hon ännu inte hunnit hålla om sin nyfödda dotter. Hon beskriver det som ångestfyllt att det kanske aldrig skulle bli av.

– Det var tänkt att bli den lyckligaste dagen i mitt liv, men i stället fick jag höra att jag var tvungen att läggas i koma. Jag visste inte om jag skulle vakna upp och få se min dotter igen, säger Georgia Macey till The Mirror.

Georgia Macey och Luke Finch

Georgia Macey och Luke Finch skulle gifta sig samma dag som hon hamnade i koma. Nu kan de äntligen titulera sig man och hustru.

Georgia Macey / SWNS

Tuffa kampen: ”Jag började hallucinera”

När hon vaknade upp tio dagar senare kände hon sig både svag och illamående. Viljan att genast sätta igång med mammalivet var inte samstämmigt med verkligheten, och Georgia tvingades genomgå en flera veckors lång rehabiliteringsprocess.

– Jag gick på så mycket mediciner att jag började hallucinera. Jag trodde att ljudet från när någon stängde eller öppnade dörren var pistolskott, och att någon skulle döda mig och ta mitt barn.

Luke Finch, Eliza och Georgia Macey

Det tog fem veckor innan Georgia Macey fick hålla om dottern Eliza för första gången.

Georgia Macey / SWNS

Fina ögonblicket: ”Extremt känslosamt”

Först två veckor efter komavaknandet kunde hon äntligen träffa och hålla om dottern Eliza. Känslorna hade lagrats i fem veckor och när hon äntligen fick utlopp av dem var det som att allt exploderade.

– Det var extremt känslosamt. Jag var fortfarande väldigt svag och det var svårt att hålla henne, men det var den bästa känslan i världen att äntligen få träffa henne.

Georgia Macey med dottern Eliza

Georgia Macey med dottern Eliza.

SWNS

LÄS OCKSÅ: Mamman fick föda tvillingarna 9 veckor för tidigt

LÄS OCKSÅ: Gravida Carolin, 31, blev sjuk – tvingades till akut kejsarsnitt

Foto: SWNS

SENASTE NYTT!