brott

Gravid 37-åring knivmördad – barnet överlevde

Gravid 37-åring blev knivmördad i Holbaek – barnet överlevde

FOTO: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix/TT
En gravid kvinna blev knivhuggen i danska Holbaek under torsdagen.
37-åringens liv gick inte att rädda, men mirakulöst nog överlevde barnet.
21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”
0:30

Efter reklamen: 21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”

(0:30)

Slå på ljud

Det var när den gravida kvinnan lämnade sitt arbete och satt sig i sin bil som vansinnesattacken skedde. Enligt polisen ska kvinnan ha blivit utdragen ur fordonet och sedan huggen med en kniv.

Larmet nådde den lokala Midt- och Vestsjaellandspolisen vid 23.10, under fredagsmorgonen gick de ut med den tragiska nyheten att kvinnan dött precis när hon kommit till sjukhuset. Hennes anhöriga har blivit underrättade.

– Vi får ett meddelande om att en misshandel pågår. Vi kommer snabbt fram med en patrull som hittar kvinnan svårt skadad. Hon dödförklarades när hon kom till sjukhuset i Holbaek, säger polisen enligt danska TV2.

Förbipasserande kvinna försökte förhindra mordet

Polisen har inte uttryckt hur långt gången i sin graviditet kvinnan var, men på något sätt har hennes barn lyckats överleva. Det har lagts in på sjukhus där det vårdas för sina skador.

En förbipasserande kvinna ska ha försökt ingripa vid knivattacken, men hon kunde dessvärre inte förhindra mordet.

– Vi har startat en omfattande utredning. Vi misstänker i nuläget ingen specifik gärningsman och kan ännu inte säga något om vad som varit motivet till mordet, säger poliskommissarien Martin Eise Eriksen i ett pressmeddelande.

FOTO: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN