Günther är mångmiljonär – samtidigt är han Sveriges snålaste person

Günther är mångmiljonär – samtidigt är han Sveriges snålaste person

Är Günter Sveriges snålaste person?

Foto: TV4
Günther Mårder är mångmiljonär – men också Sveriges snålaste.
– Stämmer det att barnen får stå på kö, för att ni bara ska spola en gång när ni ska på toaletten? frågar Jenny Alversjö i TV4:s Nyhetsmorgon.
Youtubern i chock – får in rovfågel i bilen
0:37

Efter reklamen: Youtubern i chock – får in rovfågel i bilen

(0:37)

Slå på ljud

Günther Mårder, 39, är en framgångsrik affärsman och vd för Företagarna. Men hans sägs även vara en av Sveriges mest snåla personer. Ja, en livs levande Joakim von Anka. Nyligen intervjuades Günter Mårder i Nyhetsmorgon där programledarna ställde den förmögna affärsmannen mot väggen.

Intervjun börjar starkt i TV4:s morgonsoffa när programledaren Jenny Alversjö frågar om ryktet verkligen stämmer att Günter låter barnen köa till toaletten – så att familjen slipper spola flera gånger.

– Nja, inte riktigt så, svarar en uppenbart besvärad Günter Mårder.

Jenny Alversjö frågar om det stämmer att Günter låter sina barn endast spola toaletten en gång. Günter Mårder passar även på att ge Steffo en känga i intervjun.

Foto: TV4

Günter Mårder: Gillar inte att slösa på resurser

– Men det angår alla föräldrar någonstans att inte slösa på våra resurser. Står man med två småbarn och borsta tänderna, så ska man inte tusan spola två gånger innan läggdags, förklarar den sparsamma Günter Mårder.

Enligt Günter Mårder så rimmar hans resurssparande livstil väldigt väl med den klimatdiskussion som råder i samhället. I intervjun passar han samtidigt ge en priskänga till Steffo Törnquist.

Scenario: Günter och Steffo i en matbutik

– Men rimmar den här livsstilen verkligen med livets mening, frågar Steffo.

– Jag vet att du inte skulle tycka det, säger Günter med ett skratt.

Om de två herrarna i morgonsoffan skulle gå i en matbutik, så skulle nog Günter leta betydligt längre ner på hyllan, förklarar den sparsamma vd:n.

Kallade sig själv för ”Bajskorv” – fick 5 kronor

Nyligen intervjuades även Günter Mårder på Mauri Hermundssons Youtube-kanal. Intervjun har döpts till ”Mauri möter: Sveriges snålaste person”, något Günter Mårder reagerar på.

– Nu vänder jag mig mot begreppet snålhet. Utifrån mitt perpsektiv är den ekonomisk. Jag är Sveriges mest ekonomiska person, säger Günter Mårder.

Men låt oss nog konstatera att du är Sveriges mest snåla person – mot dig själv? frågar Mauri Hermundssons.

– Ja, så kan det nog vara. För det är inte så att jag har det tufft ställt. Tvärtom. Jag är väldigt lyckligt lottad. Jag har så jag klarar mig, säger Günter Mårder som är ekonomiskt beroende.

Günter Mårder, 39, är en framgångsrik affärsman, vd för Fretagarna – och ekonomiskt oberoende.

Foto: TV4

I intervjun lyckas Mauri Hermundssons få Günter Mårder att säga ”Jag är en bajskorv”, inte en – utan två gånger, mot att Mauri betalar honom 10 kronor.

– Jag njuter av att få en ekonomisk överföring av dig, säger Günter.

LÄS OCKSÅ: Stor ilska efter vidriga bilden på drottning Elizabeth: ”Undvik”

LÄS OCKSÅ: Stor ilska i Finland efter guldet och hånet från Robin Nilsberth

Foto: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN