George vägde bara 650 gram vid födseln – tog en halvtimme att avgöra könet

Chloe och Nicholas Kirwan med nyfödde George Kirwan i Nicholas famn.

Chloe Kirwan / SWNS

Lille George Kirwan vägde bara drygt 650 gram när han föddes i vecka 28.
Det tog vårdpersonalen en halvtimme att avgöra hans kön eftersom han var så liten.

Bebisen föds med ”horn” istället för ben – jämförs med gud
0:29

Efter reklamen: Bebisen föds med ”horn” istället för ben – jämförs med gud

(0:29)

Slå på ljud

Det var i augusti i fjol som det brittiska paret Chloe Kirwan, 33, och Nicholas Kirwan, 36, fick reda på att de var gravida efter att ha kämpat med att bli med barn i över tre år. Men när Chloe var i vecka 18 fick hon plötsligt en blödning och tvingades åka in till sjukhuset.

– Vi fick båda verkligen panik eftersom jag hade klassats som högrisk när jag diagnostiserades med högt blodtryck i vecka sju, säger hon enligt SWNS.

Blödningen stoppades och Chloe fick rådet att ta det lugnt. Men oturen var inte slut där utan i vecka 20 fick hon covid-19 vilket innebär högre risk för allvarlig sjukdom hos gravida och dessutom för tidig förlossning. Hon drogs dessutom fortfarande med sitt höga blodtryck.

– Läkarna var ganska oroliga efter att de undersökte mig eftersom de inte kunde få mitt blodryck under kontroll. De sa att jag måste föda bebisen före vecka 32 vilket var skrämmande, säger hon.

I slutet av januari föddes så lille George Kirwan – med betoning på lille. Han vägde bara drygt 650 gram när han kom till världen.

"Tog läkarna en halvtimme att avgöra könet"

– Det tog läkarna en halvtimme att avgöra hans kön eftersom han var så liten. När vi fick se honom fick vi honom inlindad i plast för att hålla honom varm, berättar Chloe.

Det blev ingen lätt start för George för under de fem första dagarna fick han ligga i en andningsmaskin för att kontrollera att han andades ordentligt. Han fick sedan använda andningsmask i sex veckor och paret stannade kvar på sjukhuset i hela två månader för att säkerställa att George var tillräckligt stark för att klara sig själv.

George Kirwan i en gråvit randig body med Englands rugbys röda ros på. Till vänster är han sju månader och fyller ut bodyn bra, till höger hänger bodyn löst på nyfödde George.

George Kirwan, sju månader, har nu äntligen vuxit i sin rugbybody som köptes till honom inför födseln. Som nyfödd fyllde han inte alls ut den.

Chloe Kirwan / SWNS

Paret gav bebis vodka – händelsen fångad på film

Se klippet här!

Har äntligen vuxit in i lille rugbybodyn

George har nu hunnit bli sju månader gammal är nu en frisk liten pojke på 5100 gram. Han har dessutom äntligen vuxit in i sin body med engelska rugbylandslagets ros på som han fick av pappa Nicholas bror vid födseln – då hela familjen är stora rugbyfans.

– Även om vår resa startade skakigt är jag så tacksam för den vården vi fick. Det kommer inte dröja länge tills George kommer växa ur den där bodyn och sparka runt på en rugbyboll. Vi träffades på vår lokala rugbyklubb i Swindon, nu har vi vår egna lilla stjärna.

Unga parets chock – när trillingarna föddes: ”Jag bara grät”

FOTO: Chloe Kirwan / SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN