TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

GB anmäls för bluffen med Piggelin-glassen: "Tror vi är korkade!”

18 aug, 2022 
GB:s symboliska glassgubbe.
Nu har Piggelin-älskaren fått nog.
GB anmäls av en kund för att ha höjt priserna på den klassiska glassen.
“De tror att deras kunder är korkade”, skriver en kvinna i anmälan.
Annons
ICE CREAM TRICK – glassförsäljaren bjuder på showBrand logo
ICE CREAM TRICK – glassförsäljaren bjuder på show

Kvinnan, bosatt i Alingsås, har plötsligt fått en iskall relation till GB och menar i sin anmälan att företaget minskat antalet glassar i förpackningen från 15 till 10 stycken – och samtidigt höjt priset.

Det är nyhetsbyrån Siren som rapporterar om processen och kvinnan hävdar att priserna på Ica Alingsås i smyg ökat från 43,50 kronor till 43.90 kronor.

GB dementerar prishöjningen

“Ett flagrant fall av krympflation med en helt vansinnigt stor prisökning. De tror tydligen att deras kunder är helt korkade och omedvetna”, skriver kvinnan i anmälan som lämnats in till Konsumentverket.

Själv menar glassjätten att en smyghöjning av priset inte stämmer.

Det stämmer att GB Glace har minskat antalet piggelin i multipack. Det är tydligt deklarerat på förpackningen. Priset på en vara i butik, bestämmer återförsäljaren eller butiksinnehavaren själv, varför priset på en vara kan variera mellan orter och butiker. Vi uppmanar konsumenten att alltid läsa jämförelsepriser i butik, säger GB:s kommunikationsansvarige, Sandhya Forselius, enligt Aftonbladet.

Piggelin är en av GB:s mest klassiska glassar

FOTO: TT.

Annons