Gabby Petito dog – nu har även pojkvännen Brian Laundrie hittats död

Gabby Petito, 22, samt pojkvännen Brian Laundrie, 23.

FOTO: Polisen / Privat
Först försvann 22-åriga Gabby Petito spårlöst.
Senare hittade polisen hennes döda kropp i nationalparken.
Samtidigt var Gabbys pojkvän Brian Laundrie som uppslukad av jorden.
Nu har pojkvännen hittats död.

Gabby Petitos försvinnande har följts av människor världen över. Den 22-åriga influencern var på en lång resa med sin pojkvän Brian Laundrie, 23, när hon plötsligt försvann.

Men först visste ingen att Gabby var borta. Pojkvännen Brian avbröt plötsligt resan och åkte hem till sina föräldrar i Florida den 1 september. Först senare uppgav han att Gabby var försvunnen.

Sanningen om Gabby, 22, avslöjad – familjens sorg efter nya beskedet

Brian blev efterlyst av FBI

Utredarna tyckte Brian betedde sig ganska märkligt och ville prata vidare med honom för att förstå vad som kunde ha hänt Gabby. Men när de knackade på hemma hos Brians föräldrar Chris och Roberta i Florida var det ingen som öppnade.

Föräldrarna berättade att deras son sagt till dem att han skulle ge sig ut på en vandring i Carlton-reservatet i Florida. Det var den 13 september.

Brian Laundrie efterlystes och FBI och polisen i North Port county sökte efter honom febrilt.

Gabby Petitos mamma Nichole Schmidt.

Gabby Petitos mamma Nichole Schmidt.

FOTO: John Minchillo

Gabby, 22, strypt till döds

Efter att Brian efterlyst av polisen hittades Gabby Petito död. Hennes kropp hittades i en nationalpark i Wyoming, vilket också var stället paret senast sågs på tillsammans. Enligt polisen ströps Gabby till döds.

Nu, fem veckor efter att pojkvännen försvunnit, verkar polisen misstänka att Brian Laundrie också är död. Detta efter att mänskliga kvarlevor hittats i Carlton-reservatet.

FBI: Sökt efter Brian i området

Kvarlevorna ska ha upptäckts nära en ryggsäck och anteckningsblock, saker som Brian haft med sig på vandringen. Myndigheterna kallade till en presskonferens om fynden.

– Som ni vet har FBI och polisen i North Port och andra rättsliga myndigheter sökt området kring Carlton-reservatet efter Brian Laundrie, en person av intresse i utredningen av mordet på Gabby Petito, säger FBI:s Michael McPherson till reportrarna som hade samlats.

Brian Laundrie och Gabby Petito.

Brian Laundrie och Gabby Petito hade just påbörjat en flera månader lång resa.

FOTO: NORTH PORT POLICE HAND OUT

”Sannolikheten att det är Brian är stor”

Steven Berolino, familjen Laundries advokat, säger att det är ”mycket troligt” att kvarlevorna tillhör Brian. Det ska ha varit pappa Chris som först upptäckte en förvaringspåse nära ingången till reservatet som han kände igen som sonens. Enligt advokaten gjorde pappan fyndet ungefär 30 minuters promenad in i parken.

– Sannolikheten är stor att det är Brians kvarlever, men vi kommer att vänta tills att den forensiska utredningen kommer och verifierar det, säger Bertolino till CNN.

The Sun skriver att föräldrarna Chris och Roberta sågs sörja och trösta varandra i samband med att fynden gjordes.

På fredagen bekräftade familjen att det var Brian Laundrie som hittats död, skriver BBC.

Föräldrarna blev ombedda att lämna platsen

I samband med att rapporterade in påsen han hittat visade polisen en bild på en ryggsäck som de hade hittat en bit längre in i parken. Då berättade utredarna att det även fanns mänskliga kvarlevor vid fyndplatsen.

– Vid den tidpunkten blev familjen Laundrie informerad om att det också fanns kvarlevor nära ryggsäcken och de blev ombedda att lämna reservatet.

LÄS OCKSÅ: Dennis avslöjande om pojkvännen efter Gabbys försvinnande

LÄS OCKSÅ: Gabby, 22, hittad tragiskt död – nu är pojkvännen borta

FOTO: John Minchillo, NORTH PORT POLICE DEPARTMENT HAND OUT

Senaste nytt