olyckor

Fyrabarnspappan Joel vred huvudet för snabbt – höll på att dö

Joel Hentrich vred sitt huvud när han spelade pickleball – fick en stroke och var nära att dö

FOTO: Instagram/pickle_zone

En kvick vändning höll på att kosta Joel livet.
Efter att ha vridit huvudet för snabbt när han spelade pickleball sträckte han en halsartär och fick en stroke samtidigt.
– Du tror inte att en sån sak ska hända dig på riktigt, säger Joel Hentrich

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mikael Ymer tillrättavisar Carina Bergfeldt
0:59

Efter reklamen: Mikael Ymer tillrättavisar Carina Bergfeldt

(0:59)

Slå på ljud

Den 23 november 2022 råkade Joel Hentrich ut för den annorlunda olyckan. Den 35-åriga fyrabarnspappan från Festus, Missouri, spelade racketsporten pickleball – som tennis fast med mindre racket – tillsammans med några kompisar.

– Jag åkte dit en dag och spelade en helt vanlig match, det var inget speciellt, äger han enligt New York Post.

Kroppen stängde ner på två minuter

Sjuksköterskan Joel började med hobbyn för ett par år sedan och spelar flera gånger i veckan. Denna gång gick det däremot väldigt fel då han vred på sitt huvud för att följa bollen med blicken och då kände hur någonting knakade till i nacken.

– Jag var inte säker på om någon annan hörde något, men jag kände det inombords. Jag var helt chockad och visste inte vad som hänt, säger han och fortsätter att beskriva händelseförloppet:

Pickleballracket med tillhörande bollar. En sport som blir större och större i USA.

Pickleballracket med tillhörande bollar. En sport som blir större och större i USA.

FOTO: Jenn Ackerman/NYT/TT

– Min syn försämrades snabbt och jag blev mer yr än jag någonsin blivit i mitt liv. Två minuter efter att det hände var jag tvungen att ledas av planen för att jag inte kunde stå själv. Marken försvann under mina fötter och jag mådde illa och kaskadkräktes. Hela vänstra sidan av kroppen, ansiktet, handen och benet började sticka, berättar Joel.

Övertalade sjuksköterskan att han skulle få gå före

Han fick åka in till sjukhuset och trots att det var 50-60 människor före honom i kön lyckades han övertala en sjuksköterska att få gå före i kön eftersom hans symptom påminde om stroke. 20 minuter senare låg han på intensivvårdsavdelningen.

– Det var nedslående att vara en vältränad och hälsosam 35-åring och få höra de orden som jag aldrig trodde att jag skulle få höra (att han hade fått stroke). Till slut började jag ändå förstå att jag varit med om en allvarlig olycka, säger han.

Joel Hentrich på sjukhuset. Han var bara kvar där i två dagar, men återhämtningstiden var mycket längre.

Joel Hentrich på sjukhuset. Han var bara kvar där i två dagar, men återhämtningstiden var mycket längre.

FOTO: GoFundMe

Hentrich trodde att han aldrig skulle kunna gå igen, men med lite hjälp kunde han stappla iväg till badrummet på sjukhuset.

Vägrar ge upp sporten

– Jag var lite yr när jag gick men samtidigt hade jag legat i sängen i två dagar och var ovan. Det var en skön känsla för mig att komma upp och gå lite och inse att jag skulle kunna leva mitt liv som förut, säger han.

– Hade inte sjuksköterskan tagit mig på allvar hade jag kanske haft större bestående men, kanske problem med balansen eller motoriken. Jag kanske till och med kunde ha dött, fortsätter han.

Efter några veckors rehabträning kunde Joel Hentrich börja återgå till ett hyfsat normalt liv igen. Han vägrar att ge upp pickleballen, trots olyckan.

– Jag ska tillbaka, men jag måste ha tålamod. Jag har testat att slå några lätta bollar fastän min läkare sa att jag inte fick slå så hårt än eller göra någonting ansträngande.

FOTO: Instagram/pickle_zone, GoFundMe, Jenn Ackerman/NYT/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN