Fyraårige sonen Nathaniel kräktes varje morgon – var svår tumör

Mamma Nicola Smith, Nathaniel och pappa Phil Gidman.

PRIVAT
När sonen Nathaniel spydde samma tid varenda morgon blev föräldrarna väldigt oroliga.
Pappa Phil och mamma Nicola sökte vård och fick till sist ett mardrömsbesked.

En månad före sin fyraårsdag började Nathaniel Gidman kräkas varje morgon. Alltid samma tid. Pappa Phil Gidman berättar i efterhand att det nästan gick att ställa ett larm efter sonen. Klockan sex vaknade han och kräktes, sedan fortsatte hans dag som vanligt.

Föräldrarna Nicola Smith och Phil Gidman blev förstås oroliga. Först tänkte de att Nathaniel hade fått magsjuka, men efter ett par dagar tog de sonen till en läkare i hemstaden Lincoln i Storbritannien.

1-åringen förbryllar alla – mammans svar om oväntade utseendet

Blev inte bättre trots behandlingarna

Läkaren skrev ut medicin mot halsbränna och sura uppstötningar till Nathaniel men några veckor senare var läget oförändrat.

Kräkningarna på morgnarna fortsatte.

Nathaniel Gidman leker på sjukhuset.

Nathaniel Gidman är busig, älskar att prata med människor och att leka, berättar hans föräldrar.

PRIVAT

En dag upptäckte Nicola och Phil att sonen skelade och att hans öga började vända sig inåt. När de återigen åkte till en dygnet runt öppen närakut för att snabbt få träffa en läkare fick de beskedet att sonen drabbats av en aggressiv viral reaktion och skrev ut ett läkemedel för att häva den. Men effekten av medicinen uteblev.

Pappan: ”Aldrig velat ha så fel”

Både Nicola och Phil kände att diagnosen läkaren ställt inte stämde. Till sist krävde de att deras pojke skulle undersökas ordentligt.

Nathaniel röntgades och när sjuksköterskorna kom tillbaka med resultatet bävade föräldrarna för det värsta.

Pappa Phil Gidman och sonen Nathaniel på sjukhuset.

Pappa Phil och Nathaniel busar på sjukhuset. En stor del av tiden har de varit själva då restriktionerna gör att de inte kan ta emot besök.

Privat

Sjuksköterskorna förde med sig sonen vidare till ett annat undersökningsrum och Nicola och Phil förstod att det rörde sig om en hjärntumör. De hade själva googlat på sonens symptom och visste att det kunde vara cancer.

– Jag har aldrig någonsin i mitt liv önskat att jag haft mer fel om något, säger Phil Gidman till The Mirror.

Första fallet av omikron har upptäckts i Sverige

Opererades i nio timmar för tumör

Innan de hunnit ta in mardrömsbeskedet flyttade Nathaniel till ett sjukhus i Nottingham och föräldrarna fick veta att han behövde opereras. Kirurgerna hoppades få bort ungefär 50 procent av tumören.

Operationen skulle ta ungefär fyra timmar men först efter nio timmar fick Nicola och Phil veta att operationen dragit ut på tiden eftersom kirurgerna lyckats få bort nästan hela tumören. 95 procent.

Trots det goda beskedet var vägen framåt lång. Nathaniel behövde strålbehandling, cellgifter och stamceller. Dessutom drabbades pojken av svåra komplikationer.

Nicola Smith, sonen Nathaniel och Phil Gidman.

Familjen tar mycket bilder och passar på att umgås när de har möjlighet att lämna sjukhusmiljön.

PRIVAT

”Bara timmar från döden”

Vid en andra operation höll Nathaniel på att omkomma när en slang sprack och vätska läckte ut i magen.

– Vi pratade med hans sköterska – som varit helt otrolig mot oss – och hon berättade senare att hon där och då trodde att vi bara var några timmar få från döden, säger Phil.

Lyckligtvis lyckades läkarna rädda Nathaniels liv. Phil och Nicola säger att de är otroligt tacksamma för den fina vård de fått men att coronarestriktionerna varit påfrestande för familjen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mamma Nicola Smith kramar om sonen Nathaniel på sjukhuset.

På grund av restriktionerna har föräldrarna inte kunnat var med Nathaniel på sjukhuset samtidigt. Här kramar Nicola om sonen efter att de varit ifrån varandra länge.

PRIVAT

Stora delar av tiden på sjukhuset fick endast en förälder följa med på undersökningar och behandlingar.

– Du försöker hantera att ditt barn har cancer och kanske inte klara det och du måste klara dig helt på egen hand, på ett sätt, säger Phil.

Pappan: ”Cancern har spridit sig”

I dag är Nathaniel fem år. Strax efter intervjun med The Mirror berättade Phil Gidman på Twitter att sonens cancer dessvärre spridit sig vidare och att prognosen såg mörk ut:

”Hans cancer har snabbt vuxit i hans hjärna och ryggrad. Han kommer alltid förbli ett barn och vi kommer att bli äldre”, skriver Phil.

LÄS OCKSÅ: 22-barnsmamman kritiseras för lyxlivet

LÄS OCKSÅ: Tabletten mot covid som Sverige inte får köpa

FOTO: Privat

SENASTE NYTT!