brott

Fruktansvärda upptäckten på övervakningsfilmen hemma: "Panikslagen"

Debbie Wearing Jones tittar in i kameran till vänster. Till höger står William Nolan framåtböjd med handen utsträckt under ett soffbord på en svartvit bild med tidsangivelser.

FOTO: SWNS
Farmorn Debbie Wearing Jones, 64, gjorde en fasansfull upptäckt i sovrummet efter att ha lånat ut sin extranyckel till grannen – en inspelningsapparat bakom sänggaveln.
Krutfarmorn tog dock fram sin inre detektiv och satte upp kameror och fångade grannen på bar gärning, skriver Mirror.
"Värsta morgonen någonsin" – släpvagnen far iväg
0:21

Efter reklamen: "Värsta morgonen någonsin" – släpvagnen far iväg

(0:21)

Slå på ljud

I hela 30 år hade Debbie Wearing Jones, 64, bott bredvid sitt grannpar i Birmingham i England. Hon brukade småprata med dem ibland som många gör med sina grannar och hon tyckte att de verkade trevliga. Hon hade därför gett dem en extranyckel till hennes hus för att ta hand om hennes katter när hon var borta. Debbie brukade nämligen besöka sin partner i Nottingham varje vecka.

"Kände mig totalt kränkt"

En dag när Debbie satt och åt vid soffbordet med sin partner gjorde de en udda upptäckt. En svart låda fasttejpad under bordet. Debbie som är farmor till en liten pojke trodde först att det var en av hans leksaker. Men efter att ha googlat visade det sig att det var en ljudinspelningsapparat.

– Jag kände mig totalt kränkt. Jag var så upprörd och så panikslagen men min huvudsakliga oro var att det var lyssningsanordningar men det visade sig att de spelade in ljudet, säger Debbie, enligt Mirror.

Debbie och partnern letade runt i huset efter fler ljudinspelningsapparater och hittade ytterligare en – bakom sänggaveln.

William Nolan står framåtböjd med handen utsträckt under ett soffbord på en svartvit bild med tidsangivelser.

Här fångas Debbies granne William Nolan på bild när han hämtar sin utplacerade ljudinspelningsapparat i Debbies hem.

FOTO: SWNS

Debbie fattade tidigt misstankar om grannparet eftersom det inte fanns några tecken på att någon hade brutit sig in i huset. Men när Debbie kontaktade den lokala polisen fick hon höra att det behövdes mer bevis.

Tog fram inre detektiven

Krutfarmorn tog då fram sin inre detektiv. Hon köpte flera övervakningskameror som hon satte upp i sitt hem. Hon sa sedan till grannfrun att hon skulle iväg och komma hem först morgonen efter. Och bara en halvtimme senare fångades grannmaken William Nolan, 59, på video när han hämtade inspelningsanordningarna i Debbies hem.

Förklaringen: "Letade efter katterna"

När Debbie konfronterade grannparet efteråt var den manliga grannens förklaring att han "letade efter katterna". Den förklaringen höll han fast vid under hela rättegången mot honom men domaren köpte inte hans version.

Domaren: "Det mest allvarliga stalkingfallet"

Domaren kallade fallet det "mest allvarliga stalkingfallet han någonsin hade sett". Nolan dömdes till 15 veckors fängelse och till att betala drygt 3 700 kronor i skadestånd till Debbie. Han fick även besöksförbud gentemot Debbie men 64-åringen tycker att att grannen kom undan med ett för milt straff.

– Jag blev besviken men jag är väldigt glad att han har straffats för en sådan sjuk handling, säger Debbie som fortfarande har men sedan händelsen.

– Fram till i dag vet jag inte om det var fler utplacerade. Jag kände mig obekväm med att ta på mig mina underkläder i trädgården, bara tanken på att han kollar, säger Debbie som nu i stället ber sitt syskonbarn att ta hand om katterna när hon är borta.

Polis griper självmordsbenägen pedofil med fejkvapen
0:33

Efter reklamen: Polis griper självmordsbenägen pedofil med fejkvapen

(0:33)

Slå på ljud

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN