livet med barn

Fruktansvärda upptäckten efter dna-testet – dottern var inte hennes

Paula och dottern.

FOTO: Youtube
Tre år efter dottern Callies födsel avslöjades sjukhusets brutala misstag efter förlossningen.
Genom ett dna-test fick mamma Paula Johnson veta att dottern inte var hennes.
Bebisarna hade blandats ihop vid födseln.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ulf Kristersson (M): ”Svenska staten kidnappar inte barn”
0:36

Efter reklamen: Ulf Kristersson (M): ”Svenska staten kidnappar inte barn”

(0:36)

Slå på ljud

Det var under sommaren 1995 som Paula Johnson välkomnade sitt fjärde barn, dottern Callie. Förlossningen skedde på Universitetssjukhuset i staden Charlottesville i delstaten Virginia och allt gick bra – trodde hon.

I Oprah Winfreys talkshow avslöjar Paula sjukhusets enorma misstag. Ett misstag som uppdagades av en slump tre år efter dotterns födsel.

Ett dna-test visade att dottern Callie egentligen inte var hennes barn.

Gjorde dna-test efter uppbrottet

När Callie var tre år gammal valde mamma Paula att gå skilda vägar med sin expartner. Anledningen till uppbrottet var att Paula misstänkte att exet inte var Callies riktiga pappa. För att bevisa det genomförde Paula ett dna-test som skulle berätta om dottern och pappan var släkt.

Övertygad om att hon hade rätt blev hon rejält chockad när resultatet avslöjade mer än så. Det skulle visa sig att varken exmaken eller Paula själv var släkt med dottern.

I tv-programmet Oprah berättar Paula att hon genast misstänkte att sjukhuset gjort ett enorm misstag.

Callie som nyfödd.

Dottern Callie föddes den 29 juni 1995.

FOTO: Youtube

Blandade ihop nyfödda flickorna

Paula tog hjälp av en advokat för att utreda sjukhuset där Callie kommit till världen en sommardag för tre år sedan. En del av processen var att genomföra fler genetiska tester för att ta reda på sanningen.

Återigen bekräftades den förkrossande nyheten – Paula och exmaken var inte Callies biologiska föräldrar, men dna-testet avslöjade vilka som faktiskt var det.

Paula.

Paulas förlossning skedde dagen innan dottern Callie föddes.

FOTO: Youtube

Bara dagen efter att Callie föddes välkomnade de unga föräldrarna Kevin Chittum, 18, och flickvännen Whitney Rogers, 16, sitt första barn. Förlossningen skedde på samma avledning som Paula varit på och även de fick en dotter.

Överlyckliga och ivriga att komma hem missade föräldrarna sjukhusets enorma misstag. Vårdpersonalen hade blandat ihop barnen och skickat hem dem med fel föräldrar. Paula och exmakens riktiga dotter skickades hem med tonårsföräldrarna och Callie skickades hem med Paula.

”Hon växte ur Whitneys mage men föddes i mitt hjärta”

Efter att Paula fått reda på sanningen om dottern fick hon ta emot nästa tragiska nyhet. Callies biologiska föräldrar levde inte längre. De dog i en bilolycka och lämnade dottern Rebecca efter sig.

Trots det enorma traumat bestämde sig Paula för att berätta sanningen för dottern Callie.

– Jag har alltid berättat för henne, från dag ett, att de var hennes riktiga föräldrar. Att hon växte ur Whitneys mage men föddes i mitt hjärta, sa Paula då.

Callie, 3 år.

Domstolen beviljade familjerna delad vårdnad av de två döttrarna.

FOTO: Youtube

Trots att Paula fortfarande såg Callie som sin dotter ville hon inte ge upp hoppet om sin biologiska dotter Rebecca. 1999 påbörjade hon ett försök att få vårdnaden om den föräldralösa dottern. Försöket gick dock inte som Paula hoppats och ledde istället till en lång och utdragen konflikt.

Rebecca och Callie gjorde sitt bästa för att bygga en systerlig relation, samtidigt som de vuxna fortsatte att hålla fast vid ont blod.

Paula stämde senare sjukhuset och fick ett skadestånd på drygt 13 miljoner kronor.

FOTO: Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN