Frida Karlssons tunga besked – nu lämnar han stjärnan: ”Hände grejer”

Frida Karlssons tränare flyttar till Tyskland.

Sedan gymnasiet har skidstjärnan Frida Karlsson haft ett tätt samarbete med Per Nilsson.
Men nu lämnar tränaren plötsligt Sverige.
Han är nämligen klar som ny tränare för den stora rivalen.
0:30

Efter reklamen: Tonåringen prövar att göra ”superhoppet” från båten

(0:30)

Det senaste halvåret har varit något utav en berg- och dalbana för den svenska skidstjärnan Frida Karlsson, 22.

Innan hon åkte till OS i Peking i februari i år hade Sverige höga förväntningar på henne. Men det gick inte alls som tänkt och tävlingen slutade i kollapser i målfållan och förvirrade intervjuer.

Men trots motgången under OS var Frida Karlsson snart ute i spåren igen, då kom nästa bakslag. Pojkvännen William Poromaa, 21, insjuknande i covid och även hon smittades och tvingades isolera sig i hemmet med mamma Mia Karlsson.

Frida Karlssons bakslag med pojkvännen William

Under våren fattade också Frida Karlsson och kärleken William Poromaa ett svårt beslut. Båda flyttade för tillfället från parets gemensamma radhus och blir istället särbos. Frida Karlsson drar till Östersund och William Poromaa till Sundsvall för att fokusera på träningen var för sig.

Men efter bakslagen kom Frida Karlsson nyligen med en stor succé. Under en träning med skidskyttelandslaget bestämde sig Frida Karlsson för att prova på bössan. Och det blev succé. Hon bommade endast två skott och kom före skidskyttestjärnan Hanna Öberg.

Kamelen tar sig in i bilen – flickan kissar på sig av skräck

Se klippet här!

Beslutet – lämnar för rivalen

Nu kommer nästa vändning i karriären. Sedan gymnasiet har 22-åringen haft ett tätt samarbete med tränaren Per Nilsson. Men nu kommer det dock inte vara lika tätt längre.

Per Nilsson har nämligen fått ett nytt jobb – som tränare för det tyska damlandslaget i längdskidor, likaså Sveriges rivaler. Detta innebär att han kommer lämna Sverige för att ha Tyskland som bas. Ett beslut som enligt honom leget och grott länge.

– Efter OS hände det grejer på den internationella fronten. Jag har varit i kontakt med den tyska organisationen ett tag och var nere i helgen, säger Per Nilsson till SVT Sport.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Avslöjandet för Frida Karlsson: ”Visste”

Tränaren menar dock att han och Frida Karlsson kommer fortsätta att ha kontakt. Och han berättar också att 22-åringen var en av de första som fick reda på nyheten om flytten.

– Hon (Frida) var en av dem som visste tidigt, hon är skön och ser det som en möjlighet, säger han till SVT Sport.

LÄS OCKSÅ: Nära vännens fina stöd – efter Frida Karlssons tuffa kamp: ”Tydligt”

LÄS OCKSÅ: Så träffades Frida Karlsson och William Poromaa

FOTO: Instagram/GIAN EHRENZELLER

SENASTE NYTT!