Frida Karlssons plötsliga byte – här chokar hon alla i helt nya sporten

Systrana Karlsson.

FOTO: Instagram/TT
Längdskidåkning, golf och nu bollsport.
23-åringen tog moderklubben till vinst i seriefinalen tillsammans med systrarna.
Melwon Holm slår världsrekord
0:24

Efter reklamen: Melwon Holm slår världsrekord

(0:24)

Slå på ljud

Frida Karlsson, 23, är en av världens mest framgångsrika längdskidåkare och till skillnad från andra skidåkare är det inte rullskidorna som håller henne i form på sommarhalvåret.

Karlsson har tidigare pratat varmt om sitt golfintresse, men nu är det fotbollen som återigen lockar, skriver Sportbibeln. Men det är egentligen inget nytt. Längdskidåkaren har spelat fotboll sedan barnsben och blev i tonåren uttagen till elitläger som en av de bästa i Sverige i sin årskull. Fotbollsskorna lade hon på hyllan när skidkarriären tog fart, men nu är hon alltså tillbaka på gräsplanen. Det återstår att se hur långvarigt det blir.

Frida Karlssons plötsliga ord – om Johaugs vilda festliv

Comeback med moderklubben

Moderklubben Remsle UIF i Sollefteå spelade i helgen seriefinal i Division 3 Ångermanlands slutspelsserie och ringde in sitt hemliga vapen till högerback – Frida Karlsson. Det var kanske inte så konstigt att det blev just hon eftersom två Karlsson-systrar redan spelar i laget. Hannah Karlsson och Fanny Karlsson tillsammans med sin längdskidåkande syster tog laget till en viktig vinst med 2-0 i resultat.

Systrarna Karlsson.

Karlsson startade matchen på bänken, men byttes sedan in för att spela med sina systrar.

FOTO: Instagram

Trots att det blev Karlssons första match på länge hyllades hon av lagkamraterna och tränaren Anders Törnlund.

– Hon är duktig. Hon hade nog kunnat bli riktigt bra i fotboll också, säger Törnlund till Sportbladet.

Och anledningen till att hon faktiskt fick komma in som förstärkning?

– Vi hade lite tunt med folk och hon var spelsugen. Hon har ju spelat fotboll tidigare och tycker att det är roligt, så hon var med på en träning och sen fick hon vara med och spela matchen, berättar Remsles tränare.

Även Karlsson var nöjd med matchen och skriver på sin Instagram: "Triss i Karlssons och tre poäng! Checkar av min bucketlist”.

Storasyster Fanny instämde med bild på systern och Instagramtexten: "Vad är bättre än två Karlssons i ett och samma lag?”

Om vi ser Frida Karlsson i fler fotbollsmatcher framöver återstår att se. Givet är dock att längdskidorna inte kommer att läggas på hyllan.

Stina Blackstenius om sin skada

Se klippet här!

FOTO: Instagram

SENASTE NYTT!