TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

Frank, 2 år, var på strandpromenad – fastnade i kvicksand upp till halsen

09 aug, 2021 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
En tvåårig pojke fastnade i kvicksand i Storbritannien.Familjen skulle avnjuta en helt vanlig dag på stranden när den traumatiska händelsen skedde.
– Helt plötsligt fastnade han fot och han förlorade sin sko, säger pojkens mamma till LiverpoolEcho.
Annons
EN dök upp på pojke med Down syndroms kalas – mamma i tårar: "han blir utfryst"Brand logo
EN dök upp på pojke med Down syndroms kalas – mamma i tårar: "han blir utfryst"

Frank Harvey, två år gammal, var tvungen att räddas av sin familj från kvicksand. Pojken hamnade i chock efter att han fastnat i sörjan. Familjen besökte en badstrand i Storbritannien när den otäcka händelsen skedde. Pojken blev så rädd att han föll i medvetslöshet efter den traumatiska upplevelsen.

Händelsen utspelade i torsdag, i förra veckan vid Crosby beach, England. Familjemedlemmar var tvungen att rädda pojken från den blöta sanden. Pojken som chockades svårt av upplevelsen har haft mardrömmar efter händelsen.

Det var mamma Marnie-Rea Harvey, 22, som hade tagit med sin son Frank Harvey, till stranden. Hon var där tillsammans med sin mamma, pappa och syster.

Frank Harvey, två år gammal. Alla hans kläder fick slängas när familjen kommit ut ur sörjan.

Familjen skulle bara ta en promenad på stranden

Till lokala medier berättar hon om den traumatiska upplevelsen.

Annons

– Vi kom till stranden och bestämde oss för att ta en promenad. Frank höll sin morfar i handen. Helt plötsligt fastnade han fot och han förlorade sin sko, säger den 22-åriga mamman till LiverpoolEch.

Plötsligt insåg familjen att morfar och lille Frank befann sig på kvicksand. Paret började snabbt sjunka. Familjen tog då genast tag i situationen när de insåg faran.

– Vi sprang över för att hämta dem. Frank började sjunka allt mer. Marnie försökte dra upp honom, men hon fastnade själv. Sen gick jag dit för att hjälpa till, men fastnade själv. Men då fastande jag med, så vi alla fyra satt fast, säger mamman.

Maken kom springandes efter att de ropat på hjälp

Men av en händelse befann sig även Marnie-Rea Harvey make i närheten som kom till familjens räddning. Tillsammans lyckades de dra sig loss från den blöta sanden.

– Min man hade gått ut ur huset och kom springandes till oss. Vi skrek efter hjälp, berättar mamman.

Annons

– Vi var på alla fyra i sörjan - och vi fortsatte att sjunka. Det var upp till midjan på vissa. Vi ramlade runt och jag hade mitt ansikte i sanden. Vi trodde verkligen att detta var slutet, säger ena morföräldrar.

– När min make kom var sanden upp till Franks axlar. Det var verkligen traumatiskt.

Marnie-Rea Harvey, 22. Hennes make räddade hela familjen från den traumatiska händelsen.

– Efteråt satt vi alla på stranden i chock. Vi fick ta av alla Franks kläder. Helt plötsligt föll han i medvetslöshet och hans ögon rullade bakåt. Endast ögonvitorna syntes.

Alla mobiler förstördes i sörjan

– Vi hade inga mobiler. Vi hade förlorat alla mobiler i sörjan. Vi förlorade verkligen allt. Vi kunde bara skrek efter hjälp, berättar Marnie-Rea Harvey.

Efter händelsen har tvåringen haft mardrömmar om händelsen. Om natten vaknar Frank upp och skriker att att han sitter fast.

Annons

– Han verkar lite bättre nu, men händelsen verkligen traumatiserade honom.

En ung kvinna hjälpte familjen att ringa efter ambulans. Efter händelsen är familjen väl, även om händelsen har påverkat hela familjen. På Facebook varnar Marnie-Rae Harvey om att ta sina barn till Crosby Beach i Storbritannien.

”Vi tog Frank på en strandpromenad igår. Ena minuten gick vi över stranden – för att i nästa sitta fast till våra axlar i sörjan. Frank satt fast till nacken, vi var tvungna att dra loss honom”, skriver mamman i ett inlägg på Facebook.

Foto: FACEBOOK

Annons