Francis, 6 veckor, fick mystiska märken – visade sig vara dödlig sjukdom

22 aug, 2023 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318Gustav Motte
Francis, 6 veckor, fick mystiska märken – visade sig vara dödlig sjukdom
Francis Oldham var bara 6 veckor gammal när märkliga märken började dyka upp.
Det skulle visa sig att märkena var en dödlig sjukdom.
– Han hade inga andra symtom, berättar mamma Anna, enligt The Mirror.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Salwan Momika blir sprayad med brandsläckare under koranbränning
Salwan Momika blir sprayad med brandsläckare under koranbränning

Enbart sex veckor efter att Francis Oldham föddes började märkliga märken bildas på bebisens hud. Hans mamma, Anna Holland, lade märke till att sonen sov väldigt länge. Men det avskrev hon som något som inte var ovanlig för hans ålder.

Tillslut insåg Anna Holland att något inte stämde.

Hon sökte vård för sitt lilla barn. Efter flera tester skulle en hemsk upptäckt göras. Till en början trodde läkarna att pojken drabbats av blodförgiftning. Men sedan visade testerna att Francis drabbats av en sällsynt cancer – som drabbar små barn.

Måste genomgå tung behandling

När familjen fick diagnosen var Francis enbart 15 veckor gammal.

Pojkens största chans till överlevnad var en benmärgstransplantation. Som tur var så var hans mamma Anna, som är från Walton i Storbritannien, en 100 procentig match till sin son. Han får just nu genomgå ett flertal cellgiftsbehandlingar.

Annons

Om han klarar nästa steg i sin behandling kan han bli aktuell för en benmärgstransplantation.

”Vi förväntade oss inget…”

För The Mirror berättar hon mer ingående om händelsen.

– Han hade inga andra symtom. Helt plötsligt hade han märken över hela kroppen, på huvudet och magen. De dök upp och bara försvann. Han var nyfödd så vi förväntade oss inget annorlunda och då mådde han bra. Men en vecka innan hans diagnos var han väldigt sömnig. Jag kände att något inte var rätt. Vi gick till läkarna och de sa att han hade hög feber och behövde åka till sjukhus, de misstänkte sepsis, men sen upptäckte de cancern, säger mamma Anna och fortsätter:

– När vi fick diagnosen rämnade hela vår värld. Men det var även lugnande att få ett svar, även om det var det sista vi ville göra. Nu behöver han bara positiva tankar omkring sig.

FOTO: SKRÄMDUMP

Annons