Förväxlades på BB – hittade sina föräldrar 38 år senare

Alyona Romanova och Gulsina Kudryakova förväxlades på BB

Det tog 38 år för sanningen att komma fram.
Nu har ryska Alyona Romanova och Gulsina Kudryakova fått veta att de förväxlats på BB och växt upp utan sina biologiska föräldrar.
– Det var helt uppenbart. Jag såg ut som dem, säger Alyona Romanova till The Sun.
Kvinna från Mali födde nio barn
Slå på ljud

Alyona Romanova och Gulsina Kudryakova från Ryssland fick reda på att de växt upp i fel familj när de var 38 år gamla. Då hade redan snacket gått i deras hemstäder om att de inte alls var lika sin familj.

Och mycket riktigt, både Romanova och Kudryakova har fostrats av varandras biologiska föräldrar. Enligt The Sun satte klumpiga läkare fel namntagg på dem vid födseln 1982.

När det uppdagades och de äntligen fick försonas med sina biologiska föräldrar blev det inte riktigt som de hade tänkt sig. Gulsina Kudryakova säger att hon hela tiden trott att hon växt upp med sin biologiska mamma och att hennes riktiga känns som en främling.

– Jag lever ett liv som inte riktigt är mitt. Om jag levde normalt, eller som det skulle ha varit, så hade mitt liv varit annorlunda. Jag trodde att Vasilya var min mor. Jag var övertygad om att hon var min mor, säger hon till The Sun.

FÅ FLER FASCINERANDE OCH SPÄNNANDE NYHETER OM AKTUELLA HÄNDELSER: In och följ Hänt Nyheter på Facebook här!

”Det var helt uppenbart”

Alyona Romanova berättar att hon var 13 år gammal när hennes ”pappa” låg på sjukhuset och fick berättat för sig att det fanns en kvinna på landsbygden i Prokovka som hade en dotter som liknade honom.

Alyona tog saken i egna händer och åkte hem till familjen. Det slutade med att kvinnan, som skulle visa sig vara hennes biologiska mamma, slängde igen dörren på henne.

Det var först flera år senare, när Alyona och Gulsina stötte på varandra i staden Kyzyl och utvecklade en vänskap, som de började få kontakt med varandras familjer. Då såg de genast likheterna.

– Det var helt uppenbart. Jag såg ut som dem. Vid det ögonblicket var jag inte längre rädd. Det gör ont att tänka på att jag inte fick leva mitt liv med dem, att jag inte kände dem som en familj. Jag gråter tårar över att det gått så lång tid, säger Alyona till The Sun.

Rysk tv-show kom med dna-svaret

Alyonas biologiska mor Vasilya ville få saken utredd och kontaktade en rysk tv-kanal som hade ett program om dna-matchningar. Inte helt oväntat visade resultatet att de växt upp i fel familj.

Även om familjerna är lättade över att ha fått reda på sanningen har det varit svårt att acceptera hur förväxlingen på sjukhuset kunde ske.

– Självklart står Alyona mig närmre mig eftersom jag uppfostrade henne, säger Valentina, biologisk mamma till Gulsina.

De senaste åren har Ryssland sett en ökning i antal fall av förväxlade barn. Chefsläkaren på sjukhuset som Alyona och Gulsina föddes på säger att det som inträffat borde vara omöjligt.

– Det är en skam om det verkligen hände. Det handlar om människors liv och livsöden.

LÄS OCKSÅ: Paula Smith från Bradford bortförd av aliens 52 gånger

LÄS OCKSÅ: Leif GW:s teori om kungens stulna jättebjörn

LÄS OCKSÅ: Kusliga sanningen bakom Netflix-serien The Serpent

Foto: The Sun, TT/Anders Good

FRÅN FÖRSTASIDAN