coronapandemin

Forskare avslöjar ”historiens största lögn” – Covid-19 var konstruerat

Forskaren Andrew Huff avslöjar den stora lögnen om Covid-19

FOTO: TT
Andrew Huff hävdar att han avslöjar historiens största lögn. Han är virusforskare och visselblåsaren inifrån ett Corona-labb i Kina.
”Kina visste från dag ett…”, skriver han i sin nya bok.
Youtuber äter fladdermussoppa – riskerar mångårigt fängelsestraff
0:33

Efter reklamen: Youtuber äter fladdermussoppa – riskerar mångårigt fängelsestraff

(0:33)

Slå på ljud

Andrew Huff, utbildad epidemiolog, var vicepresident för EcoHealth Alliance, en New York-baserad organisation som studerar infektionssjukdomar.

Organisationen har studerat olika coronavirus hos fladdermöss i mer än ett decennium med finansiering från National Institutes of Health, och hade knutit nära band till Wuhan-labbet.

Labbet har varit i centrum för hårda debatter gällande Covid-19:s ursprung och nu avslöjar Andrew Huff att viruset – som lamslog en hel värld – var konstruerat och läckte ut av misstag.

En virusforskare från Wuhan i Kina.

Newscom

Bristande säkerhet skapade Covid-19

Det skriver han i sin bok ”Sanningen om Wuhan – historiens största lögn”, som blivit omskriven i världspressen.

Han hävdar att amerikanska regeringen finansierade tillverkningen av coronavirus från fladdermöss, men att produktionen utfördes med slapp säkerhet – vilket orsakade en läcka i Wuhan-labbet.

Utländska laboratorier hade inte de adekvata kontrollåtgärderna på plats för att säkerställa korrekt biosäkerhet och riskhantering, vilket i slutändan resulterade i labbläckan vid Wuhan Institute of Virology”, skriver Huff i boken som brittiska The Sun tagit del av.

Wuhan Institue of Virology har varit måltavla för debatter om Covid-19:s ursprung.

Thomas Peter

Forskaren Andrew Huff avslöjar lögnen i sin bok.

Andrew Huff: Gav Kina biovapenteknologi

Huff arbetade i Kina mellan 2014-2016 och skriver att hans organisation hjälpte Wuhan-labbet att sammanställa de ”bästa befintliga metoderna för att konstruera fladdermusvirus för att attackera andra arter”.

Kina visste från dag ett att detta var ett genmanipulerat medel. Den amerikanska regeringen är skyldig till överföringen av farlig bioteknik till kineserna”, står det i boken.

– Jag var livrädd för det jag såg. Vi gav dem biovapenteknologi, säger Huff till The Sun.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN