”Förrymd prinsessa” utkastad från hotell – hade nota på 97 000 kronor

Kvinnan hade en hotellnota på 97 000 kronor.

Foto: TT
En kvinna blev utkastad från ett hotell i Åre efter inte ha betalt notan på nästan 100 000 kronor.
Hon utgav sig för att vara en ”förrymd prinsessa”, rapporterar SVT Jämtland.

En kvinna blev utkastad från en svit i Åre av polis. Kvinnan, som är i 20-årsåldern lyckades samla på sig en hotellnota som uppgick ull 97 000 kronor, rapporterar SVT Jämtland.

Den bisarra historien utspelade sig i den svenska skidorten Åre. En kvinna tog in på hotell i två veckor i början av januari i år. Efter att de två veckorna hade passerat uppgraderade hon rummet till en svit och fortsatte sin vistelse.

Hotellet fick ett samtal från någon som påstod att kvinnan var en ”förrymd prinsessa”.

Anders Wiklund/TT

Hotellet i Åre fick under vistelsen ett samtal från svenska ambassaden. En person som påstod sig representera ambassaden berättade att kvinnan i sviten egentligen var en prinsessa. Men inte vilken prinsessa som helst, utan förrymd sådan.

En dag ringer telefonen på hotellet: Kvinnan är en förrymd prinsessa

En annan dag fick hotellet ett samtal från en kvinna som utgav sig för att vara från en ambassad. I telefonsamtalet uppgav kvinnan att alla kostnader skulle betalas av ambassaden i fråga. Kvinnan i sviten behövde skydd eftersom hon flytt från sitt land och kungliga familj. Personen på andra sidan telefonlinjen lovade att den svenska ambassaden skulle betala all kostnad för kvinnan.

Men tiden gick. Dagar och veckor flöt förbi medan kvinnan fortsatte njuta av sin vistelse på hotellet. Hotellnotan växte till den imponerande summan 97 000 kronor.

Men hotellet börjar då ana oråd. Ingen betalning har skett sedan kvinnan flyttade in på hotellet i skidorten. Inte heller betalningar från någon svensk ambassad syntes till på hotellets konton.

Polis tillkallades för att avhysa den ”förrymda prinsessan”

Hotellet kände sig då tvungna att gripa in. Man tillkallade polis som fick i uppdrag att avhysa den ”förrymda prinsessan” från hotell-sviten. Anledningen skulle vara alla de obetalda räkningarna.

Hotellet polisanmälde händelsen. Enligt det åtal som polisen upprättat ska kvinnan ha vilselett personal och företaget genom att utlova att någon annan ska betala för alla tjänster, samt vistelse. Hon står nu åtalad för bedrägeri.

Kvinnan nekar till bedrägeriet och brottet.

Världens dyraste hotell

Var finns världens dyraste hotell? En kunglig svit med utsikt över höghusen i Dubai? Utsikt över Manhattans central park? Lyxsvit på Bora-Bora med vita stränder? Nej. Utan världens dyraste hotell finns i Alperna.

Väldens dyraste hotell: Royal Penthouse Suite på President Wilson Hotel, Schweiz

För billiga 80 000 dollar, drygt 724 000 kronor per natt kan du stanna på värdens dyraste hotellrum.

På listan av världens dyraste rum tar penthousesviten i Genevé priset. Den toppar alla listor runt om i världen. För det lilla priset av strax under en miljon kronor om natten får du stanna på bekväma 1 680 kvadratmeter. För priset får du på President Wilson Hotels största svit som tar upp hela översta våningen. Dessutom ingår flera villor i priset för personal, vänner och familj.

Du får en svit med 12 sovrum. Ett eget gym, badrum i marmor, jacuzzi och ett helt eget biljardrum. Många kändisar har stannat en natt i penthousesviten. Om det är utsikten över Genèvesjönvyn, eller den egna helikopterplattan som lockar är osagt.

Källa: Allt om resor

LÄS OCKSÅ: Listan som avslöjar om du är psykopat – vanligaste egenskaperna

LÄS OCKSÅ: Varningssignalerna – så vet du om din partner är otrogen

Foto: Lars Brundin / Sydsvenskan / TT, ROGER TURESSON / DN / TT, Yvonne Åsell / SvD / TT

SENASTE NYTT!