hemska händelser

Förlamade Natalie tvingades krypa – fick inte hjälp i flygplanet: ”Förnedrande”

Natalie Curtis tvingades krypa ut ur flygplanet när flygbolaget inte hade någon rullstol.

FOTO: Facebook
Natalie Curtis är förlamad, men trodde inte att det skulle påverka hennes flygresa till Bangkok.
Nu öppnar hon upp om den förnedrande upplevelsen hon fick i flygbolaget JetStars kabin.
– Alla satt en stund och alternativet som var kvar var för mig att lägga mig på golvet och krypa, säger Natalie.
Catherine bråkar på flygplanet – blir portad från att flyga på livstid
0:41

Efter reklamen: Catherine bråkar på flygplanet – blir portad från att flyga på livstid

(0:41)

Slå på ljud

Natalie Curtis från Australien lever ett liv i rullstol och hon är van vid att hinder uppstår ibland. Hon hade dock inte räknat med att det skulle bli ett så stort hinder som det blev under en flygresa till Thailand.

Att kliva på planet i Australien gick bra, men när det var dags att kliva av i Bangkok några timmar senare blev det riktigt förnedrande för Natalie. Vännen Natasha Elford som blev vittne till det hela instämmer i att flygbolagets hantering av situationen var under all kritik.

– Jag tyckte bara så synd om Natalie... Jag kände mig bara så hopplös och tänkte ”Jag kan inte förstå att det här verkligen händer”, säger vännen Natasha.

”Alternativet som var kvar...”

Handikappade Natalie skulle flyga mellan Australien och Thailand med vännen Natasha, en resa de trodde skulle gå smärtfritt – vilket det också gjorde fram tills att flygpersonalen upptäckte att det inte fanns någon rullstol i planet.

I vanliga fall finns en typ av smalare rullstol ombord på planet för att kunna underlätta på- och avstigning för den som inte kan gå, men här fanns alltså ingen sådan. Efter upptäckten dröjde det inte länge innan Natalie insåg att hon skulle behöva lösa det på egen hand.

– Alla satt en stund och alternativet som var kvar var för mig att lägga mig på golvet och krypa, säger Natalie till Mirror.

Erbjöds flera alternativ men tackade nej

Vännen och medpassageraren Natasha Elford filmade incidenten som blivit viral på sociala medier. Hon berättar om hur hopplös hon kände sig i den stunden. Hon hade velat bära Natalie, men skulle inte klara av det på grund av en knäskada.

Natalie uppger att hon erbjudits att betala för att få en rullstol framkörd, men detta var inget alternativ hon tyckte värdigt. Hon erbjöds även att vänta 40 minuter på att en annan skulle bli ledig, och personalen trodde även att de skulle klara av att bära av henne. Trots detta tyckte Natalie att det enda alternativet var att krypa ut ur planet.

– Det var extremt förnedrande så jag vill verkligen inte att någon annan ska behöva gå igen det jag gjort, säger Natalie.

Efter händelsen har flygbolaget JetStar bett om ursäkt, men förnekar Natalies historia och har en annan bild av händelseförloppet.

– Olyckligtvis har en miss i kommunikationen resulterat i att en rullstol inte fanns tillgänglig vid gaten när de anlände. Vi undersöker brådskande vad som har hänt, säger flygbolagets representant.

Natalie har erbjudits pengarna tillbaka och ytterligare kompensation.

FOTO: 7News

FRÅN FÖRSTASIDAN