kärlek och förhållanden

Flickvännen rasar: ”Min partner köpte smycken i julklapp, men inte till mig…”

Flickvännen rasar: ”Min partner köpte smycken i julklapp, men inte till mig…”

OBS: Bild ej från tillfälle.

Foto: TT, ARKIV
En kvinna luftar sitt bekymmer på ett onlineforum – och frågan har fått många att undra om hennes pojkvän har gjort fel:
”Min man köper dyra julklappar till sina vänner, men INTE till mig”, skriver kvinnan, enligt danska Se och Hör.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mardröms-jul – Grinchen tar barnen julklappar
0:38

Efter reklamen: Mardröms-jul – Grinchen tar barnen julklappar

(0:38)

Slå på ljud

”Det är tanken som räknas”, lyder ett populärt talesätt. Men för vissa betyder presenter mer än så.

En anonym kvinna blev fullständigt rasande när hon upptäckte att sin pojkvän hade gett henne skedar för 130 kronor julklapp – men köpt sina vänner och kollegor betydligt dyrare presenter.

På onlineforumet Reddit lyfter kvinnan, som vill vara anonym, sina känslor. Hon beskriver hur hon i julklapp fått skedar av sin pojkvän, till ett värde av 130 konor.

En julklapp, som julklapp tänker många. Men kvinnan blåste upp i en rejäl känslostorm – eftersom hon hittat en lapp, där pojkvännen skrivit upp vad han skulle ge sin familj och vänner i sina klappar.

Presenter av ett betydligt högre värde, skriver kvinnan. En vän och kollega skulle få en klocka, värd uppåt 4 000 kronor. Sin svägerska? Pojkvän skulle köpa ett armband värd närmare 1 500 kronor.

Pojkvännen: ”Uppskattar en gåva oavsett vad”

I sitt inlägg skriver kvinnan att hoppats på smycken i julklapp – men möttes istället av bestick värda betydligt mindre.

En present som inte föll henne i smaken. I sitt inlägg beskriver kvinnan att hon blivit djupt chockad av den blyga presenten av pojkvännen. Under julafton konfronterade hon sin partner – och julfriden var förstörd.

”Han förklarade att det var hans pengar och att han bestämde. Jag borde inte blanda mig. Han sa att hans vänner och kollegor är viktiga för honom, och att han har känt dem i flera år. Sedan sa han att man ska uppskattar en gåva oavsett vad den kostar”, skriver den anonyma kvinnan.

Pojkvännen kallade sin flickvän för bortskämd – och sa att man borde uppskatta varje present, oavsett kostnad. OBS: Bild ej från tillfälle.

Foto: TT, ARKIV

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Bråket eskalerade – vill nu veta om hon gjort fel

I inlägget skriver kvinnan att hon känt sig lurad. Hon hade lagt ner mycket resurser och tankemöda på presenten till sin pojkvän.

Ett argument som inte gick hem:

”Han blev så arg. Han sa att jag betedde mig som en otacksam typ och en bortskämd spoling, samt att jag borde släppa den attityden och acceptera det han köpt åt mig”.

Julklapps-bråket verkar inte gått speciellt bra. På forumet skriver kvinnan att hon inte längre talar med sin pojkvän – och undrar nu om hon gjort fel?

Foto: TT, ARKIV, Caia Image

FRÅN FÖRSTASIDAN