tragiska livsöden

Flickorna var försvunna i 42 år – hittades 100 meter bort: ”Otroligt”

Pamela Jackson och Cheryl Miller.

FOTO: CBS
17-åriga Cheryl och Pamella försvann spårlöst på väg till en fest 1971.
De hittats sedan bara 400 meter från där de försvann över fyra decennier senare.
– Det är helt otroligt hur mycket smärta som kunde ha undvikits, säger Lou Raguse, som skrivit en ny bok om försvinnandet, till The Sun.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Borttappade gosedjuret Peter "Var bara på semester"
0:40

Efter reklamen: Borttappade gosedjuret Peter "Var bara på semester"

(0:40)

Slå på ljud

Det var den 19 maj 1971 som 17-åringarna Cheryl Miller och Pamella Jackson skulle på skolavslutningsfest i Vermillion, South Dakota i norra USA. De var inte säkra på hur de kom till festen så de körde efter en man som också skulle dit.

Mannen körde dock fel och tjejerna följde inte efter honom. När han vände tillbaka igen hittade han dem inte och tänkte att de skulle hitta till festen själva.

Var på väg till fest – försvann spårlöst

Men 17-åringarna kom aldrig till festen utan de försvann spårlöst.

Polisen misstänkte att flickorna bara hade rymt hemifrån och ansträngde sig därför inte så mycket för att hitta 17-åringarna. De bad inte heller allmänheten om tips, vilket Lou Raguse kritiserar.

Pamella Jackson och Cheryl Miller.

Pamella Jackson till vänster och Cheryl Miller till höger försvann spårlöst 1971.

FOTO: CBS

– Det är helt otroligt hur mycket smärta som kunde ha undvikits. Polischefens slöhet de första dagarna efter försvinnandet var förbluffande, säger Lou Raguse enligt The Sun.

Upptäckten bara fem dagar efter pappans död

Det skulle dröja hela 42 år innan det kom fram vad som hade hänt Cheryl Miller och Pamella Jackson. Ända sedan Pamella försvann letade hennes pappa Oscar Jackson ofta efter flickorna i vattendrag och skogsområden i staden. Men han hittade aldrig sin älskade dotter och hennes kompis. Oscar Jackson dog den 20 september 2013 – och bara fem dagar efter hans död hittades en bil av en fiskare i en flod med lågt vatten i Vermillion.

Två kroppar och Sherris körkort hittades i bilen och det visade sig senare vara kvarlevorna från de två försvunna flickorna. Oscar Jackson hann alltså precis gå bort innan sanningen om vad som hände hans dotter kom fram.

Det har nu gått tio år sedan flickorna hittades och nu aktualiseras fallet igen i en bok.

Lou Raguse håller upp boken han har skrivit om fallet.

Fallet har nu aktualiserats igen genom en bok.

FOTO: Instagram

– Bilen hittades 100 meter från platsen där festen hölls kvällen då flickorna försvann. Det fyndet borde polisen ha gjort många år tidigare, säger Lou Raguse om den osannolika historien som nu har aktualiserats igen genom hans bok ”Försvunna i Vermillion: Sanningen bakom historien om South Dakotas mest kända kalla fall”.

FOTO: CBS/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN