Flickans huvud fastnade i taket – ser ut som en skräckfilm

I ett mörkt rum sticker plötsligt ett huvud ut från taket.
Den lilla flickans ansikte är täckt av hennes mörka hår – som direkt taget ur en skräckfilm.
Men i verkligheten bakom filmklippet är en aning mer humoristisk.

I ett viralt klipp från Kina syns en liten flickas ansikte sticka fram ur taket. ”Hårbollen” som sticker fram skulle få många att undra från vilken skräckfilm scenen är från. Men händelsen är helt verklig – och det bara en liten flicka som fastnat i ett hål genom taket.

Den olyckliga olyckan skedde hos en familj i Kina, som lät ett hål rivas upp i taket, eftersom de skulle installera en takfläkt i vardagsrummen. Men innan någon fläkt han installeras tog nyfikenheten över hos den lilla flickan, rapporterar Daily Star.

”Som i The Ring”, skriver en person som menar att denna inte borde kolla på läskiga klipp sent på natten. På bilden syns bara ett huvud täckt av hår i taket …

Foto: Weibo/China Fire Brigade

Genom att sticka sitt huvud från husets övervåning lyckades hon på något vis fastna. Och det rejält. Som i Emil i Lönneberga och soppskålen satt hon nu fast i taket. Huvudet på ena sidan – och kroppen på den andra.

Familjen bor i en villa i Puding, i Guizhouprovinsen, som ligger i sydvästra Kina. Den smått humoristiska händelsen skedde i fredags, i förra veckan. Under helgen blev klippet på den lilla flickan viral.

COMEBACK! 36-åriga mammans vassa svar efter åldershånet

Fick ta till olja – när inget annat hjälpte

Hålet som flickan fastnade i var ungefär 20 centimeter brett och gick mellan takt i vardagsrummet och övervåningen i huset. I videon kan man se brandmännen, som även filmat klippet, hitta den lilla flickan fast i sitt hål.

En av brandmännen försöker först rycka loss flickan, men utan att lyckas. Med stora tänger försöker de bända upp hålet, men inte heller det fungerar. Tillslut får någon den goda idén att använda vegetabilisk olja – och flickan släpps äntligen ut ur sitt temporära fängelse.

… på övervåningen på huset hittades förklaringen: flickans nyfikenhet hade fått henne att fastna.

Foto: Weibo/China Fire Brigade

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Tog 40 minuter för brandmännen att få loss flickan

Flickans mamma förklarar för lokala kinesiska medier att flickan fastnat på grund av sin nyfikenhet. Chefen för brandstationen Yang Hao, i Puding beättar även att flickan satt fast i en timme innan de larmades.

Omkring 40 minuter tog räddningsaktionen för att få loss flickan från sin Emil i Lönneberga-situation. Hon togs sedan till sjukhus för att se om några skador hade uppståt, men så var inte fallet, skriver lokala medier.

Med mycket vegetabilisk olja fick brandmännen tillslut loss flickan.

Foto: Weibo/China Fire Brigade

”Det är som i The Ring”

Många har kommenterat händelsen och blev chockade när de såg räddningsaktionen.

En person skrev att den hade blivit rejält skraj när den först såg flickans huvud sticka fram från taket.

”Mitt hjärta hoppa bokstavligen över ett slag, när jag såg håret hänga ner sådär. Men tur nog ser det ut som flickan är okej.”

En annan skriver att det är som ur en scen i filmen ”The Ring”.

”Det är som ur en scen från The Ring, när spöket klättrar ut ur brunnen. Jag borde inte kolla på sådana här klipp om natten”.

LÄS OCKSÅ: Familjens tvååring blev kvar i brinnande husvagnen

LÄS OCKSÅ: USA:s längste man är död – mamman berättar om sorgen

Foto: Weibo/China Fire Brigade

SENASTE NYTT!