brott

Flicka hittad död på skoltoalett – polisen: ”Ingen naturlig orsak”

Ljus och blommor samt polisbilar till höger.

FOTO: TT
En flicka hittades medvetslös inne på en skoltoalett i Luleå.
Nu utreder polisen det tragiska dödsfallet.
– Det handlar om ett dödsfall utan naturlig orsak, säger förundersökningsledare Fredrik Hansson till tidningen Norrländska Socialdemokraten.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Förarens nära döden-upplevelse – störtar ut över kanten
0:34

Efter reklamen: Förarens nära döden-upplevelse – störtar ut över kanten

(0:34)

Slå på ljud

Det var på måndagsmorgonen som flickan hittades medvetslös inne på en skoltoalett på en högstadieskola i Luleå. Ambulans larmades till skolan men hennes liv gick inte att rädda, rapporterar Expressen.

”Utan naturlig orsak”

Polisen meddelade tidigt att de inte misstänker något brott bakom dödsfallet. De ska ändå utreda elevens död för att fastställa dödsorsaken och utreda vad som ledde fram till händelsen.

– Det handlar om ett dödsfall utan naturlig orsak, säger förundersökningsledare Fredrik Hansson till tidningen Norrländska Socialdemokraten.

Flickans kropp ska nu obduceras.

– Det brukar komma ett preliminärt protokoll inom en vecka. Det slutgiltiga beskedet tar betydligt längre tid men vi får i alla fall en fingervisning om vad dödsfallet kan röra sig om, säger Erik Lampinen, ansvarig förundersökningsledare, till NSD.

På tisdagen hölls en tyst minut för eleven på högstadieskolan där det skedde. Även jourhavande psykolog och elevhälsan har kopplats in för att stötta de övriga eleverna och personalen på skolan.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN