Fem presenter till morsdag som inte kostar skjortan

Snart är det morsdag – här är en lista på presenter som inte behöver kosta mycket.

Har du bestämt dig för vad du ska köpa inför morsdag?

Anne Dillner/Scandinav, Magnus Hallgren/DN/TT, Sam Edwards/CAIA Images

På söndag är det dags att hylla mamma!
Har du presenten klart inför morsdag den 30 maj?
Gåvan behöver inte kosta skjortan – här är en lista på saker du kan köpa eller göra själv för liten slant.

Morsdag hägrar och presentpaniken är här. Den här listan kan hjälpa dig hitta gåvan till just din mamma. Eller mormor, farmor, faster, moster, syster, sambo, fru, kompis eller någon helt annan person som du bryr dig om och vill lyfta fram på söndag.

1. Köp blommor!

Blommor går alltid hem, på riktigt, det är sant.

I coronatider kan det vara läge med ett blombud, men om det går att träffas kan du passa på att själv göra en fin bukett till mamma och ta med. På mataffären finns ofta tulpaner och rosor till billigare pris än hos floristen. I naturen kan du hitta grönt för att piffa till skapelsen. Glöm inte att det är tanken som räknas!

Om du inte har det där konstnärliga sinnelaget kan du bara ta bort plasten runt buketten från Ica, slå om stjälkarna med presentsnöre och peta in ett litet kort. Tada!

Blommor går alltid hem.

Blommor går alltid hem – kan du inte träffa mamma är blombud ett alternativ.

Johan Nilsson/TT

2. Bubbel – till både dig och mamma

Säger mamma att hon redan har allt? Troligen vill hon bara få tillbringa tid med dig. Köp en flaska bubbel att dela tillsammans. Med lite presentsnöre runt flaskan blir det festligt. Släng in två ansiktsmasker i leken så är det nästan som du tagit med mamma på spa!

BARNLÄNGTAN Julia föddes utan livmoder – då donerade mamma

3. Bjud mamma på middag

Perfekt sätt att vinna tid. Presenten behöver inte levereras på morsdag, bara nyheten om den. Ni måste ju synka era kalendrar och sådär och du vill veta vad hon är sugen på att äta innan du bokar.

Alternativet är att du lagar mat själv och bjuder hem mamma till dig. Eller så kilar du över till mamma och lagar middagen där. Med fördel kombinerar du denna hemmamiddag med ovan nämnda bubbel. Är du kass på att laga mat? Det går att beställa hem maten och servera fint med ljus och lite blommor på bordet! Som sagt – hon vill antagligen bara få umgås med dig.

Bjud hem mamma på middag, laga mat ihop och umgås.

Bjud hem mamma på middag och passa på att umgås!

Maskot

4. Köp eller fixa ett kort att hylla mamma med

Man kan köpa ett fint kort och skriva en hyllning till mamma, men man kan också knåpa ihop ett själv. Även här är det tanken som räknas. Men – har du inte grejerna hemma för att pyssla loss är det oftast billigare att köpa ett färdigt!

5. Presentkort

Mamma har kanske sagt att hon har allt, men visst har hon en favoritaffär där hon gillar att botanisera? Antagligen. Ett presentkort kan kännas opersonligt men om du skriver ett fint kort behöver det inte alls upplevas som en nödlösning.

Vill du ändå ta presentplanen till nästa nivå? Gör ett eget presentkort! Vad brukar hon prata om? Behöver hon massage? Hjälp att storstäda? Få fika på tu man hand med dig? Hundvakt? Byta däcken på bilen? En resa? Oavsett din mors behov och din plånbok – gör ett presentkort.

LÄS OCKSÅ: Kvinnorna runt Aljaksandr Lukasjenka

LÄS OCKSÅ: Kändismäklarens önskan: Sälja Villa Söderås till Uma Thurman

FOTO: Anne Dillner/Scandinav, Magnus Hallgren/DN/TT, Sam Edwards/CAIA Images, Johan Nilsson/TT, Maskot