Familjens drömresa förvandlades till ett helvete – 1-åringen nära att dö

Familjens drömresa förvandlades till ett helvete – 1-åriga Briar nära att dö av popcorn.

Familjen Dockers efterlängtade resa till Disneyland förvandlades till en mardröm.
Deras 1-åriga son ville testa det populära snackset – och var nära att dö.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Smarta bebisen lyckas fly från sin spjälsäng
0:35

Efter reklamen: Smarta bebisen lyckas fly från sin spjälsäng

(0:35)

Slå på ljud

2021 åkte mamma Lakynn Dockers, 29, och familjen på sin drömresa till Disneyland. Men vad som skulle bli familjens efterlängtade semester förvandlades istället till en mardröm.

Under vistelsen på Disneyland blev familjens 15 månader gamla son Briar sugen på popcorn då han såg hur hans äldre syster stoppade i sig det populära snackset. Sagt och gjort, lilla Briar fick testa att äta ett par bitar men till slut fick mamma Lakynn dra bort det från sonen – och det var då olyckan var framme. Något New York Post har skrivit om.

Vaknade på natten – plötsliga skräcken

Efter att ha blivit fråntaget det goda snackset mot sin vilja satte den 15 månader gamla sonen ett popcorn i halsen, men lyckades dock snabbt hosta upp popcornkärnan.

Ambulanspersonal som befann sig i parken tittade till det lilla barnet och försäkrade paret Dockers att resten av popcornen troligen hade åket ner i halsen och att han mådde bra.

Lakynn Dockers trodde att allt var frid och fröjd, men senare på natten samma dygn vakande plötsligt Briar upp med ansträngd andning, och hans familj skyndade sig med honom till sjukhuset. Där fick de beskedet att han kanske inte skulle överleva.

Lilla Briar.

Läkarna trodde inte att Briar skulle överleva

Situationen med Briar ansågs vara mycket allvarlig.

– Kirurgen gjorde det klart att det var mycket troligt att Briar inte skulle klara sig igenom operationen på grund av sina låga syrenivåer och de trodde att popcornen hade svällt upp. Han ville att vi skulle inse hur allvarligt det var och att det fanns en stor möjlighet att Briar inte skulle överleva, säger mamman till Daily Mail och fortsätter:

– Allt vi kunde göra var att vänta på att vår bebis genomgick operationen och be för att läkarna skulle lyckas. Det var den värsta och en halv timmen i våra liv.

Mammans skarpa varning

Som tur var gick operationen bra och lilla Briar överlevde. Nu vill Lakynn Dockers varna andra föräldrar så att de inte ska behöva uppleva samma skräck.

– I värsta fall kan dessa typer av olyckor leda till att barnen blir hjärndöda innan man ens upptäcker att de inte kan andas. Ge inte nötter, popcorn, vindruvor eller russin till barn under fyra år.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN